Следва

He's a CATCH! 28 street style момента от Pitti Uomo 2020

От аристократи до номади - принцовете на Alexander McQueen

FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

Новото предложение на британската дизайнерка Сара Бъртън е всичко онова, което Alexander McQueen представлява в същността си. Творейки в посока Fall 2020 мъжка мода, Креативната обръща внимание на класиката, произлязла от самата модна къща.

В новата си колекция за марката Сара насочва вниманието ни към утвърдените емблеми на McQueen – иконичния череп, изискания тейлъринг, пънк културата, байкър усещането и номадското поведение са само част от характерните белези, които оформят цялото. Фокусът на предложението пада върху тейлъринга, майсторски скулптуриран върху телата на моделите, разгледан в два тона и деликатно обработен откъм детайли.

От друга страна, контрастно на елегантното излъчване, Креативната обръща нужното внимание на пънк субкултурата със силно присъствие в колекцията чрез кожените изделия, грубата линия в определени визии и декорацията с металически детайли. За живописен завършек на цялото Бъртън разглежда и номадския начин на живот, характерно интерпретиран в полуголите аутфити, както и майсторски представен в ръчно бродираните повърхности с флорални и извити по тялото мотиви.

Освен черното и сивото като задължителни на дизайните на Сара, колекцията е обогатена и с присъствието на безброй нюанси на червено, жълто за акцент и изобилие от сребристи и златисти оттенъци, подсилващи чувството за драма, меланхолия и истински McQueen чар.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.