Следва

Дневен ХОРОСКОП - 16.1.2020

Какво ново: IKEA изтегля превантивно чашата си TROLIGTVIS

ИКЕА изтегля превантивно чашата за път поради несъответствие с изискванията на ИКЕА относно употребата на химикали при производството на продукти, предназначени за контакт с храни.

Health преди 4 години

Изтеглянето засяга само чаши за път TROLIGTVIS, които са произведени в Индия и имат маркировка "Made in India" на дъното на чашата.



"Безопасността на клиентите е основен приоритет на ИКЕА, затова всички наши продукти преминават строг контрол за качеството и следва да отговарят на съответните стандарти и законови разпоредби. ИКЕА бе наскоро уведомена, че при определени пробни тестове на съответната чаша за път TROLIGTVIS са установени нива на миграция на дибутилфталат (DBP), които надвишават допустимите граници, заложени в изискванията на ИКЕА. ИКЕА от дълги години е забранила употребата на фталати в продукти, които имат контакт с храни", гласи съобщението на шведската компания.

IKEA приканва всички потребители, които са закупили съответната чаша за път TROLIGTVIS, с маркировка "Made in India", да преустановят употребата й и да я върнат в магазин IKEA, където средствата за закупуването й ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да я заменят с друг сходен продукт. Не е необходимо представяне на касова бележка за въстановяване на сумата или замяна на продукта.

Повече информация можете да получите на безплатния телефон: 0800 45 800.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.