Следва

Как да си направим перфектното "разхвърляно" кокче

Къдрава, но тънка коса? Finally, подходящ продукт и за нас

#WeightNoMore

Hair преди 4 години

Ако косата ви е сравнително тънка, но бебешките коси и ангелски къдрици също правят чести появи във фризурата ви, шансовете вече да сте изпробвали един-два-три-десет продукта за коса, отежняващи косъма до степен, в която ви се иска да се метнете отново под душа и всичко да започне отначало, не са никак малки. Говорим от собствен опит - възприятието, че къдравата коса е със задължително много плътна структура, е напълно погрешно: почти всяка трета жена (данните са на проучване на Kao Global от 2016-та) описва косата си като къдрава, но тънка. Въпреки това по-голяма част от продуктите за къдрава коса са адресирани до точно такъв тип потребители. И действително може би са много ефикасни за жени с такава структура и плътност на косъма, какво обаче правим ние?



Ключът към овладяването на ситуацията се крие в употребата на по-малко силикон и то по правилен начин - целта ни е да предотвратим хвърчащия ефект от вътрешността на косъма към повърхността и чак след това да се погрижим за изглаждането му, използвайки стилизиращи агенти. Този "троен" подход се разработва в лабораториите на John Frieda от цели 30 години насам, когато от британската компания пускат на пазара емблематичната си Frizz Ease серия. 13 флакона от класическата линия се продават всяка минута и до ден днешен, така че самата тя е страшно търсена, но нещото, на което спираме вниманието си днес е иновацията към класическата формула: запознайте се с Weightless Wonder! Звучи като нов супергерой, но не е - затова пък е подарък за всички #wonderwomen. Серия, използваща иновативна система със съдържание на силикон под 3% (бел.ред. за сравнение: съдържанието на силикон в обикновените продукти за къдрави коси достига до 70%).

Експертите от John Frieda създават серията Frizz-Ease Weightless Wonder, подсилена с Алое вера, която незабавно укротява косата, дори най-фината, за нежна и пригладена прическа - finally!

Тъй като тънката коса е с обща повърхност 760кв.см/гр (бел.ред. два пъти по-малко от коса със средна гъстота), е по-често подложена на наелектризиране, което допълнително я прави лесно заплитаща се и хвърчаща. А за да се справят с наелектризирането, повечето дами използват около 12 продукта за грижа за косата, които допълнително я утежняват.

Добавянето на още продукти, поредните, звучи рисковано, но експертите на John Frieda комбинират полиолите, които се борят с влагата и атакуват вътрешността на косъма, в шампоана Frizz-Ease Weightless Wonder Shampoo (16,79лв./250ml), с протеини, множество аминокиселини, витамини А, В, С и Е, които подхранват фоликулите и в резултат косата става здрава, жизнена и бляскава, в балсама от серията - Frizz-Ease Weightless Wonder Conditioner (16,79лв./250ml).

Последната трета стъпка от серията е изглаждащият крем - Frizz-Ease Weightless Wonder Leave-In-Cream (20,69лв./100ml), използващ ултралек комплекс за грижа за кутикула със силикон от ново поколение, който омекотява и приглажда косъма, и специалната дисперсионна емулсия, която позволява да се постигне съвършен заглаждащ ефект, със съдържание на силикон само 3%.

Но бъдете внимателни - само защото серията е light, не ви дава зелена светлина да използвате прекалено често или в прекалено големи дози - специално изглаждащият крем придава необходимия ефект с нанасяне на съвсем малко продукт по дължината и в краищата.

От друга страна, ако миете косата си често (има такава тенденция при хората с тънки коси), шампоанът е точният продукт за вас, тъй като прави косата по-податлива на стилизиране, но не оставя усещането за неотмит продукт, както повечето с високо съдържание на силикон. Що се отнася до балсама, текстурата му е копринена, оставя усещане за мекота и хидратация след употреба.

Продуктите са направени с допълващи се формули, затова е и най-добре да се използват в комплект. Гарантирано, ще се влюбите още след първото измиване!

Серията FRIZZ-EASE, а и другите продукти на John Frieda, откриваме в по-добрите аптеки в страната.

More Hair