Следва

Hit RESTART

Махараджа-шик в денди образите на Givenchy

FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

Става ли дума за изтънчен моден вкус назад във времето, по-конкретно през 30-те, като особено ярък персонаж в мъжката мода се явява Йешуант Рао Холкар II - вдъхновението за Fall 2020 Menswear колекцията на Givenchy. Клеър Уайт Келър насочва вниманието ни към различния в маниера си на обличане Махараджа, дендито на миналия век, и неговите пътешествия.

Колекцията обръща внимание предимно на класическото мъжко облекло и прецизния тейлъринг, разгледани в характерната за марката елегантна стилистика. Допълнението в конструктивен смисъл идва с присъствието на 70-тарски шик в пропорциите и формите, както и силно повдигнатата талия, оувърсайзд тенденцията и асиметричността в цялото.

Идеята да представи мъжка колекция от по-висока модна степен, Келър осъществява с аранжирането на дизайните си в различни стилистики, а като най-изпъкваща се отличава една от любимите на денди Махараджа – каубой духът, интерпретиран в аксесоарно допълнение от шапки.

Налице са и новостите, прибавени към вече утвърдената класика на Givenchy - плетивата в различни интерпретации, спортният прочит и грубоватото присъствие на циповете и безопасни игли като детайли.

От друга страна, предложението е олицетворение на контрасти, представени предимно чрез подбора на материи – от кашмирени костюми до латексови ризи, вълнени палта и изящни кожени изделия. Едновременно с това, Креативната наглася контрастите и в прочита на текстилните разработки, обединявайки дюсови, каре, райе, графични и деликатно бродирани, битуващи в неутрална гама на сиви, бежови и черни тонове, подкрепени от яркочервено, лилаво, синьо и бордо.

Денди мъжкарите на Клеър Уайт Келър, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.