Следва

We love: астро календара на CR за 2020

#TheLatest: Louis Vuitton купи най-големия необработен диамант в света

Диамант, голям колкото "Риц"...

All fashion преди 4 години


колаж: hypebeast

Louis Vuitton - като френската модна къща, да -купи най-големия необработен диамант в света: гигантически 1 758-каратов камък, открит в мината Карове, на хиляди метри дълбочина в земните недра в Ботсвана. Lucara, компанията-откривател, разкри новините за съществуването на камъка през април миналата година; диамантът е вторият по големина диамант, открит през последното столетие.

Но какво означава това за бранд като Louis Vuitton? Къщата, най-широко известна с комплектите си куфари и чанти с монограм, всевъзможни кожени аксесоари и ready-to-wear колекции, представяни от Върджил Абло (мъжка мода) и Никола Гескиер (дамска мода), очевидно прави заявка за сериозно присъствие на бижутерийния пазар. С наскорошната многомилиардна покупка на LVMH (припомняме, че през декември Бернар Арно купи Tiffany & Co. за 14,5 милиарда долара, най-високата сума, заплатена за луксозна компания ever), намеренията на конгломерата да разраства позициите си в бижутерийния свят нямаше как да останат скрити, а покупката на диаманта, голям почти колкото "Риц", допълнително затвърждава прогнозата. През последната година луксозната група отвори и нов бутик Louis Vuitton на престижния парижки площад Place Vendôme.


Louis Vuitton се обяснява в любов на Париж

Въпреки грандиозните планове на LV да разшири владенията си в света на бижутата, jewellery сегментът не е напълно нов за къщата. През 2001-ва Марк Джейкъбс направи дизайна на талисман с 18-каратов диамант - самолетче, продадено за $20 000, която е първото бижу с подпис Vuitton. През 2018, LVMH продължи инвестицията, като нае Директора по дизайна на Tiffany & Co., Франческа Амфитеатров, за нов Артистичен директор на отделите Бижута и Часовници за бранда. От назначаването си насам, Франческа модернизира подхода на Vuitton и представи значително по-модерна естетика.


Самолетът на Марк

В интервю с Financial Times изпълнителният директор на LV, Майкъл Бърк, обобщи: "Няма да специализираме в пръстени с централно разположен камък и диамантен обков - други се справят с това достатъчно добре... Ако искаме да просъществуваме в този бранш, трябва да имаме различен творчески подход." Към този исторически момент не сме сигурни в какво ще бъде претворен най-големият необработен диамант в света, но се вълнуваме да разберем!


Майкъл Бърк

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 32 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.