Следва

We love: астро календара на CR за 2020

#TheLatest: Louis Vuitton купи най-големия необработен диамант в света

Диамант, голям колкото "Риц"...

All fashion преди 4 години


колаж: hypebeast

Louis Vuitton - като френската модна къща, да -купи най-големия необработен диамант в света: гигантически 1 758-каратов камък, открит в мината Карове, на хиляди метри дълбочина в земните недра в Ботсвана. Lucara, компанията-откривател, разкри новините за съществуването на камъка през април миналата година; диамантът е вторият по големина диамант, открит през последното столетие.

Но какво означава това за бранд като Louis Vuitton? Къщата, най-широко известна с комплектите си куфари и чанти с монограм, всевъзможни кожени аксесоари и ready-to-wear колекции, представяни от Върджил Абло (мъжка мода) и Никола Гескиер (дамска мода), очевидно прави заявка за сериозно присъствие на бижутерийния пазар. С наскорошната многомилиардна покупка на LVMH (припомняме, че през декември Бернар Арно купи Tiffany & Co. за 14,5 милиарда долара, най-високата сума, заплатена за луксозна компания ever), намеренията на конгломерата да разраства позициите си в бижутерийния свят нямаше как да останат скрити, а покупката на диаманта, голям почти колкото "Риц", допълнително затвърждава прогнозата. През последната година луксозната група отвори и нов бутик Louis Vuitton на престижния парижки площад Place Vendôme.


Louis Vuitton се обяснява в любов на Париж

Въпреки грандиозните планове на LV да разшири владенията си в света на бижутата, jewellery сегментът не е напълно нов за къщата. През 2001-ва Марк Джейкъбс направи дизайна на талисман с 18-каратов диамант - самолетче, продадено за $20 000, която е първото бижу с подпис Vuitton. През 2018, LVMH продължи инвестицията, като нае Директора по дизайна на Tiffany & Co., Франческа Амфитеатров, за нов Артистичен директор на отделите Бижута и Часовници за бранда. От назначаването си насам, Франческа модернизира подхода на Vuitton и представи значително по-модерна естетика.


Самолетът на Марк

В интервю с Financial Times изпълнителният директор на LV, Майкъл Бърк, обобщи: "Няма да специализираме в пръстени с централно разположен камък и диамантен обков - други се справят с това достатъчно добре... Ако искаме да просъществуваме в този бранш, трябва да имаме различен творчески подход." Към този исторически момент не сме сигурни в какво ще бъде претворен най-големият необработен диамант в света, но се вълнуваме да разберем!


Майкъл Бърк

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.