Следва

My Style: golden boy, Давид Розенбаум

My Style: Анна Мария, dressed to impress

#dresstoexpress

All fashion преди 4 години

Домакин в рубриката ни "My Style" днес е интригуващо момиче на име Анна Мария - зодия Водолей, на едва 22, но с много добре изграден вкус към дрехите, музиката... живота като цяло! 



В момента Анна Мария работи като асистент-стилист, но голяма част от времето й заема проектът "ИСТЕРИКА", който развива самостоятелно с фокус върху електронната музика, пърформанса и визуалното изкуство. Всяко от събитията на "ИСТЕРИКА" е изградено около специална инсталация, визуални ефекти, електро-акустични импровизации и музикални селекции, така че напълно да се потопим в музикалното и визуално изкуство.

Ето какво има да каже на View Sofia и Perwoll Анна Мария:

View Sofia: Здравей, Анна, поприщата ти са Музика и Мода. Да започнем по ред на номерата - определи се с петте най-характерни за теб парчета.
Анна Мария: 1. Vermelho Wonder - Feelings
2. Lonnie Smith - It's Changed - 1977
3. Paul McCartney - On The Way
4. Madonna - Bedtime Story
5. Femminielli - Fleur De Garçon

V.S.: Разкажи ни за света си. С какво се занимаваш, какво те вдъхновява?
A.: 
Още от малка обичам да шия и създавам дрехи (за удоволствие). Чувствам се най-силна, изразявайки се чрез тях. Обичам да експериментирам, да се предизвиквам, да провокирам. Неотдавна започнах самостоятелния си проект ИСТЕРИКА, където до известна степен отива цялата ми енергия и фокус, но определено бих искала да правя повече модни проекти и в най-скоро ще започна да планирам следващия.



От няколко месеца насам работя в киното като асистент-стилист на свободна практика, което ми носи много вдъхновение и позитивна енергия. Обичам динамичната работна среда и ми харесва, че всеки проект е интересен по свой начин - така винаги има тръпка и не може да ти е скучно.

V.S.: Какво никога няма да видим закачено на щендера ти?
А.:
Дънков гащеризон.

V.S.: Опиши стила си с филмово заглавие.
A.:
Няма да ми стигне само едно. Обличам се много различно спрямо емоционалното състояние и периода. Старая се да се изненадвам и да експериментирам повече.



V.S.: Вдъхновение черпиш от? 
А.:
Едни от артистите, които най-много ме вдъхновяват, когато става въпрос за стил (и не само), са режисьорът и фотограф Надия Лий Коен и австралийката Майли Сайкс, която се занимава със стайлинг и пърформънс. А пък когато търся вдъхновение за грим и коса, отварям профилите на Facebyfrances, JakeGallagherHair и Dushan Petrovic - задължително трябва да се видят. И накрая Raven Smith - just for fun.

Любимите ми издания са Schon Magazine, The Calvert Journal, Antidote Magazine, Metal Magazine, Fashion East, Dust Magazine, King Kong Magazine, AnОther, Kaltblut Magazine, i-D, Kunst Magazine, Re-Edition Magazine, Sicky, Contributor Magazine, NicOtiNe Magazine, Dazed и така…



V.S.: Какво ти събра очите последно?
A.:
SS2020 колекцията на грузинския моден бранд LADO BOKUCHAVA.


@ladobokuchava



V.S.: Колко боти и ботуши с много остър връх имаш, броила ли си ги?
A.:
С летните и зимните заедно ще станата около 20 чифта. Имам сериозен афинитет към високи обувки, въпреки че не ги нося толкова често, колкото ми се иска.

V.S.: Мислиш ли, че времето на белите боти отминава? Би ли посъветвала някого тепърва да си закупи чифт?
A.: 
Аз лично не съм имала такъв период. Белите боти са супер, само да не са лачени и да им отива да са изтъркани.

V.S.: Какво не можеш да понасяш в стилово отношение?
А.:
Пошлост и липса на идентичност.

V.S.: Влюбени сме в ризата ти, каква е?
A.:
Ризата сама съм си я правила, с малко помощ от прабаба ми (тя по принцип ми помага в шиенето). В нея най-много ми харесват подплънките на рамената, тъй като създават страхотен силует, а материята пада много приятно надолу. Също така по гърба има копчета, които дават доста възможности за стилизиране.

V.S.: Сакото с тюл е много "Charlie's Angels", каква беше идеята ти за него, част от колекция ли е?
A.:
Сакото е елемент от последния ми проект, който снимахме лятото и нямам търпение съвсем скоро да публикуваме. Харесва ми, че е хем секси, хем консервативно. Трябва да има баланс между двете измерения и да не се показва прекалено много, но в същия момент да не е и скучно.

V.S.: Добре, а как се пере? 
A.:
Не съм го прала все още, но когато настъпи момента, със сигурност ще бъде на ръка и с малко омекотител накрая.


Perwoll Care&Refresh е истински умното и практично решение, когато става въпрос за грижа за деликатните модерни тъкани - високотехнологични, с примеси или изцяло изкуствени, много капризни като цяло. 




V.S.: Казваш, че пайетеният топ е притежание на баба ти, къде според теб са се купували подобни неща едно време, разказвала ли ти е?
A.:
Long story short, навремето баба ми и дядо ми са били в текстилния бизнес и са пътували почти постоянно, за да вземат патерни и модели за дрехи и аксесоари отвън с цел да ги произвеждат в България. 



След всяко пътуване баба ми се прибирала със съкровища, някои от които вече са част от моята колекция. Магично е да нося нещо такова, знаейки историята му и всички хубави спомени, които баба ми има.



V.S.: Откъде е тази рокля?
A.:
От Humana Vintage и по принцип е пеньоар.

V.S.: А откъде пазаруваш всъщност?
А.:
Напоследък ходя все по-често до въпросната Humana, Женския Пазар. Там има и едно място, на което винаги се намират хубави костюми; има и още няколко за обувки. В Ecru също има хубави неща, а ако търся нещо конкретно, пазарувам и онлайн – задължително да се посети Perlas_4you в Insta! Имат страхотна винтидж селекция на high-fashion брандове със супер цени, държи го една мацка от Литва.

V.S.: Какво си купи последно?
A.:
Онзи ден си купих една вталена бяла риза с големи рамене, пак от Humana Vintage. Има страхотни съкровища там!



V.S.: Аобеците с йероглиф, каква е тяхната история, жестоки са.
A.: 
Изпросих си ги от архивите на Сергей.

(припомняме си Сергей Йорданов ТУК) 





V.S.: А по принцип, бижута - откъде?
А.:
Лично аз рядко нося нещо повече от обеци, но aко търсите нещо елегантно и с характер, определено бих препоръчала Sabai със селекцията им от български дизайнери, Opening Soon на "Карниградска" 1 и Милко Бояров. Ако вече търся нещо по-екстравагантно за снимки например, отивам в едно малко претъпкано магазинче в подлеза на Сердика (от страната на "Шератон").



V.S.: Какво последно майсторихте с шевната ти машина?
А.: 
Проектът,  за който споменавах по-горе - скоро ще разберете повече. А иначе, често я ползвам за разни корекции и ако се вдъхновя да преобразя някоя дреха или да си направя нещо набързо за парти.



V.S.: Уау, великолепен син костюм! Разбираме, че е твое дело, стои ти страхотно. Дай ни бърз Стил урок по masculine кройки.
A.:
Има два варианта: или продължаваме линията (както в случая на синия костюм), или правим комбо от нещо фит и нещо оувърсайзд - и в двата случая зависи от тялото и структурата на човека.



V.S.: Какво мислиш за манията по Bottega Veneta?
A.:
Беше си истински моментум, когато Даниел Лий зае поста на Креативен директор, и ако досега Ботега Венета не ме е вълнувала особено с присъствие, вече със сигурност мога да кажа, че са силен фактор в модната индустрия. С бекграунд в модни къщи като Celine, Maison Margiela и Balenciaga, можем само да тръпнем в очакване какво следва от дизайнер като Даниел.



V.S.: Твоята мания в момента?
A.:
В последно време развих мания по корсети. Харесва ми да ги слагам върху оувърсайзд ризи или сака. Иначе завинаги си остават малките чанти и обувките с квадратен и остър нос.



V.S.: Три аргумента в полза на устойчивата мода:
A.: 
Устойчивата мода отчита цялата верига на доставки и жизнения цикъл на дадена дреха, откъде и как се прави, когато се озовава при нас. 



Важно е да помислим как покупките ни влияят върху околната среда и какъв е жизненият цикъл на дрехите. Мисля, че вече сме на етап, при който наистина не можем да игнорираме какво се случва със заобикалящия ни свят. Нужно е да поставим ценностите и критериите си за качество под въпрос. 

Действа ми вдъхновяващо да знам, че след часове търсене, съм намерила нещо специално, което само аз имам. Вече по никакъв начин не ме вълнуват дрехи от вериги брандове и подобни. Взимам си обувки от време на време, но само ако ми трябва нещо наистина конкретно.



Hands down, убеди ни! Благодарим ти.


Всички тъкани, особено специалните за нас дизайни, изискват повече отношение, ако желаем да запазим красивия им вид задълго. Те могат да бъдат синтетични, високотехнологични, естествени, цветни, черни или бели или плетива, всеки със своите особености, говорейки за грижа. За наша огромна радост Perwoll има индивидуален подход и формула за всеки един от гореизброените специфики, за да свали тежестта от плещите ни - материите биват обгрижени с много внимание в четири основни серии - Care and Refresh се грижи за модерните дрехи, отстранявайки неприятните миризми и запазвайки свежестта; Renew Advanced Effect удължава максимално живота на тъканите; Wool and Delicates пък поема отговорността за вълнените и много капризни материи; а Care and Repair специално предотвратява пилинг ефекта по плетивата.

More All fashion