Следва

SIES the Dream

Средиземноморски минимализъм от Jacquemus

След грандиозното дефиле, което Симон Порт Жакмюс организира по повод десетата годишнина на едноименния си бранд в лавандуловите полета на Прованса, дизайнерът се завръща към един по-опростен прочит.

Runway преди 4 години

Казваме опростен от гледна точка на неутралната цветова палитра и минималистичните силуети, ориентирани преди всичко към ежедневието, но самият дизайнер заявява следното: "Случва ми се за първи път в живота - да създам колекция сякаш ми е последната." Младият дизайнер обединява ведно дамската и мъжката колекция за Есен/Зима 2020, съсредоточавайки се върху естествените материали и идеята за устойчивост: "Това няма да е последната ми колекция, но всеки преминава през периоди на съмнение, независимо дали си дизайнер, или не. Състоянието на света днес ме кара да се запитам защо върша тази работа, а и екипът ми се чувства по същия начин. Искахме да направим колекцията по-смислена." Затова и дизайните са подчертано по-класически, лесни за носене и преразгледани основно в естествени материи, най-често срещаната от които е лен.

Миди и мини поли, разпознаваемите за бранда рокли с тънки презрамки и приятните плетива, изцяло потопени в бежово-сивата палитра с намесата на единствено на розово и лилаво, чертаят средиземноморския дух на колекцията. Мъжките визии, подобно на дамските, са удобни, лесни за носене и приятно закачливи по отношение на количеството плът, оставена на показ. Силуетите на връхните дрехи позволяват да се заменят между мъжкия и дамския line up почти без забележка, подобно на чантите, присъстващи като ярко изявен акцент.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.