Следва

Дневен ХОРОСКОП - 21.1.2020

Wizz Air пуска директни полети София - Санкт Петербург, stay tuned!

Българските пътници ще имат възможност да посетят културната столица на Русия още това лято - цените на билетите стартират от 57.99 лв.

All About Life преди 4 години


Величествената църква "Възкресение Христово"

Wizz Air
, водещият авиопревозвач в България и най-зелената авиокомпания в Европа, обяви днес чисто нов маршрут от София до Санкт Петербург. Стартирайки от 2 юли 2020 година, най-новата услуга на WIZZ ще се изпълнява три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на един от най-красивите градове в света. Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ на цени от едва 57,99 лв(29.99 евро).


Със старта на новия маршрут София - Санкт Петербург, Wizz Air се превръща в единствената авиокомпания, предлагаща директен полет от българската столица до руския град. Този нов маршрут на Wizz Air е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към местния пазар и към превръщането на пътуването със самолет в достъпна услуга за всички.

Санкт Петербург, известен още като Северната Венеция, е едно от най-завладяващите места в света. Със своето богатство от атракции - от великолепната архитектура с барокови дворци и живописни канали до изключителната култура, кухня и спиращите дъха гледки, Санкт Петербург е топ дестинация за любителите на пътешествия по цял свят.


Ермитаж

Считан за културна столица на Русия, градът предлага безкраен списък от културни забележителности, включително над 70 театъра и 200 музея, сред които световноизвестният Ермитаж. Това е един от най-старите музеи в света и вторият по големина с колекция от над 3 милиона експоната, включително произведения на големите Леонардо да Винчи, Моне и Ван Гог. Други забележителни места, които задължително трябва да посетите, са популярната Петропавловска крепост, най-старата сграда в града, и величествената църква "Възкресение Христово" - последната е разположен на бул. "Невски проспект", главната улица в града, която е известна като руската Шанз-Елизе.

L'Adolescente от Микеланджело, Ермитаж

Освен с богатата си култура и забележителна архитектура, Санкт Петербург е известен и със вълнуващия си нощен живот, предлагащ на туристите голям брой модерни барове, ресторанти и събития. За да усетите романтиката на града в най-върховия й момент, трябва да го посетите по време на Белите нощи – явление, което се случва всяка година от края на май до началото на юли, когато слънцето грее цяла нощ и градът "не спи", а предлага на посетителите уникални фестивали, концерти на открито и др.

Когато и да решите да пътувате до Санкт Петербург, трябва да се вземе предвид, че ще ви е необходима електронна виза. Заявленията за визи трябва да бъдат попълнени и подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение. Електронната виза е безплатна и валидна за 30 дни. Разрешената продължителност на престой в Санкт Петербург и Ленинградска област е до 8 дни.

Андраш Радо, мениджър на корпоративните комуникации в Wizz Air, коментира: "Ние сме много развълнувани да добавим Санкт Петербург към нашата непрекъснато разрастваща се софийска мрежа и така да се превърнем в единствената авиокомпания, предлагаща този директен маршрут. Това е първата ни руска дестинация от София и вземайки предвид богатството от атракции, които Санкт Петербург предлага, както и нашите страхотни тарифи, сме сигурни, че клиентите ще се радват да посетят този прекрасен руски град. Призоваваме нашите пътници да се възползват от ниските ни тарифи и да направят своята резервация още днес на wizzair.com. Нашият приятелски настроен български екипаж с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от самолетите ни с усмивка!"


*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

**Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании според данни от ноември 2019 г. (57,2 гр/км/пътник).

More from View Sofia

Още бюти брандове преустановяват дейноста си в Русия - без повече ботокс за Путин и какво още

Beauty News преди 2 години

Строгите санкции засегнаха всички сфери на външноикономическата дейност на страната-агресор. Все повече компании обявяват намерението си да спрат сътрудничеството си с руския пазар и бюти индустрията не изостава - сред тях е най-големият производител на ботокс и филъри. Нищо не намекваме, но скоро някой май ще се сбръчка... 

Валентин Юдашкин беше изключен от програмата на Седмицата на модата в Париж

All fashion преди 2 години

Федерацията за висша мода (FHCM) изключи Валентин Юдашкин от програмата на Седмицата на модата в Париж - на 8 март модният дизайнер трябваше да представи новата си колекция на престижния моден форум   

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 11 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.