Следва

#FrontRowVibes Водянова, Белучи, Джагър & още гости на Dior

В градината на Giambattista Valli

SPRING 2020 CUTURE

Runway преди 4 години

"Кутюрът не е само модно тълкуване. Той е начин на живот..." С тези думи Джамбатиста Вали пояснява идеята си за новото Spring 2020 Couture предложение в галерийно пространство, отворено за всички жители и посетители на Париж. Посоката, в която твори и този сезон, е твърде разпознаваема и вече доказала се като успешна, а е различен само подходът и начинът на интерпретация.

За пролетната кутюр колекция на едноименния си бранд - Giambattista Valli, дизайнерът обръща внимание на флоралното изживяване от Амалфийското крайбрежие, тълкувано в конструктивен смисъл, както и в характерните обеми от 60-тарската и 70-тарска стилистика.

Освен скулптурираните от луксозни тъкани тоалети със скрита в себе си въздушност, присъстват и предложения в любимата за дизайнера посока – модно изразяване чрез масивността на многометровата тюлена флуидност.

Представяйки колекцията чрез снимков материял за медиите, Вали обръща внимание на сюрреалистичната fish-eyе перспектива в чест на големите фотографи Ричард Аведон и Ървинг Пен. Сюрреалистичната идея е изтълкувана и в самата колекция, като дизайнерът инкорпорира перата както в самите дрехи, така и в нестандартните аксесоари за лице.

Сюрреалистичните кутюр перспективи на Giambattista Valli, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.