В градината на Giambattista Valli

"Кутюрът не е само модно тълкуване. Той е начин на живот..." С тези думи Джамбатиста Вали пояснява идеята си за новото Spring 2020 Couture предложение в галерийно пространство, отворено за всички жители и посетители на Париж. Посоката, в която твори и този сезон, е твърде разпознаваема и вече доказала се като успешна, а е различен само подходът и начинът на интерпретация.

За пролетната кутюр колекция на едноименния си бранд - Giambattista Valli, дизайнерът обръща внимание на флоралното изживяване от Амалфийското крайбрежие, тълкувано в конструктивен смисъл, както и в характерните обеми от 60-тарската и 70-тарска стилистика.

Освен скулптурираните от луксозни тъкани тоалети със скрита в себе си въздушност, присъстват и предложения в любимата за дизайнера посока – модно изразяване чрез масивността на многометровата тюлена флуидност.

Представяйки колекцията чрез снимков материял за медиите, Вали обръща внимание на сюрреалистичната fish-eyе перспектива в чест на големите фотографи Ричард Аведон и Ървинг Пен. Сюрреалистичната идея е изтълкувана и в самата колекция, като дизайнерът инкорпорира перата както в самите дрехи, така и в нестандартните аксесоари за лице.

Сюрреалистичните кутюр перспективи на Giambattista Valli, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia