Следва

Men Only: Годишен хороскоп за 2010

План за бягство през уикенда в Пет стъпки

Стреснати от застудяването в последно време, тази седмица ще те изпратим на едно по-приятно и по-топло място...

All About Life преди 14 години

Стреснати от застудяването в последно време, тази седмица ще те изпратим на едно по-приятно и по-топло място, а именно столицата на красива Испания – Мадрид.

В 5 точки ще ти разкажем къде да отседнеш, къде да се храниш и какво да правиш за да уплътниш максимално приятно един предпразничен уикенд.

Първа стъпка (къде да спим):

Наеми една от шестнадесетте стаи в еклектичния бутиков хотел Abalu (от $280), разположен в сърцето на Маласаня, най-оживения район в нощен Мадрид. Направи си шиацу масаж и си поръчай шоколадово фондю или използвай Mac Mini-то в твоя супер луксозен апартамент за да си избереш филм от DVD библиотеката на хотела.

Препоръчваме ти панорамния изглед на най-високата европейска столица от ME Madrid (от $197). Хотелът има 360 градусова тераса на покрива си, а апартаментите на върха имат собствен външен басейн.

Спи сред велики литературни произведения в Hotel de Las Letras (от $139), където редове от прочути поети и автори като Хоан Марагал, са изписани по стените на сградата от времето на Belle Époque. Модерни удобства като безплатно спа-обслужване и контрастно меню възглавници с корици с ръчна дърворезба.

Втора стъпка (къде да ядеш):




Вечеряй късно в Taberna Matritum, страхотното меню е обогатено от 427 бутилки вино, а кухнята работи до 24.30.

Посети последната дизайнерска авантюра на Филипе Щарк, Ramses, където графити и стиймпънк претенциозност се срещат с авантгадрно кулинарно изкуство. В бившия магазин се сервират коктейли с вкус на дъвка и бял хек сервиран покрит с картофена пяна.

Ако пък искаш да посетиш La Terraza del Casino, задължително направи резервация няколко седмици предварително. Престижният ресторант предлага специалитети като брюош с костен мозък покрит с топинг от хайвер от белуга и торта от женско биле с замразен шоколад за десерт.

Трета стъпка (какво да правиш):



Скрий се на тихо в подземната Medina Mayrit, баня в марокански стил на стотици години, която е отворена до 2 сутринта. Потопи се в арабска баня в три различни температури, или посети стаите за масаж и ароматерапия за ексфолиращи процедури. Разговорите са забранени.

Танцувай като кралица Palacio de Gaviria, клуб поместен в реставриран дворец построен през 1850 година. Кабаретни изпълнения и арт изложби са част от седмичния календар на специалните събития.

Промъкни се за да чуеш как професионални фламенко музиканти свирят езин за друг в задната зала на Candela, в ранните сутришни часове.

Накрая хапни ранна закуска в Chocolatería San Ginés, най-старото място за чурос в града. След вилненията по клубове, там се тълпят посетители до 6 сутринта.

Четвърта стъпка (съвет от местните):



Разходи се в мръсните паркинги сред китайските емигранти и в любимия им Jia Xiang Xiao Chi, a.k.a. El Chino de Plaza España. Пикантните кюфтенца, юфката и супите са около $7 за порция, но скаридите за 6 евро си струват парите.

Пета стъпка (странен ден):




Не напускай Lavapiés (миене на краката) веднага след като си видял Guernica на Пикасо в Reina Sofía. Еврейският квартал от епохата на Инквизицията сега е населен с хора от всякакви етноси от Азия, Африка и Южна Америка.

Вземи си кортадо (еспресо с малко мляко) от едно от много кафета на Calle Argumosa и след това наблюдавай хората на площада. Научи се на играта на карти от Тют на най-старите жители на района или се наслади на мелодиите от Турция и Бангладеш изпулнени от новодошлите.

Виж резултата от Инквизицията в Parroquia de San Lorenzо, католическа църква, построена на основите на синагога. По обяд отиди в Melo’s, поръчай си запатиля – гигантска филия хляб във формата на обувка със свинско месо, шунка и топено сирене и полей това с чаша вино. Накрая се наслади на гледката от високо с коктейл от покрива на откритото Gaudeamus Café.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.