Следва

Рокля и ботуши: комбо, перфектно като bacon & eggs

Opening Ceremony остава в история - затварят магазините на бранда

След като 18 години управляваха най-перспективните търговски обекти в модата, Карол Лим и Умберто Леон се съсредоточават върху идентичността на самата марка.

All fashion преди 4 години

Последните години са трудни за модната търговия на дребно. Със закриването на Colette преди малко повече от две години и затварянето на Barney’s New York, все повече и повече магазини започнаха да затварят врати в резултат на модернизирането на шопинг процеса и бума на онлайн пазаруването. Стана ясно, че и веригата магазини Opening Ceremony се присъединява към тенденциозното закриване.

"Да обявим, че закриваме търговските си обекти през 2020 е много емоционално за нас. Взехме решение да се съсредоточим върху развитието на самия бранд и собствените му колекции", написаха съоснователите Карол Лим и Умберто Леон в емоционално изявление в Instagram. ТУК припомняме, че през 2019-та дуото напусна и длъжността си в Kenzo.

Информацията пристига с пояснението, че марката и интелектуалната й собственост са придобити от New Guards Group, управляващи още Heron Preston и Off-White, а Карол и Умберто ще работят като co-креативни директори.

Иначе, Opening Ceremony отвори първия си бутик на Хауърд Стрийт през септември 2002г., след което бързо се позиционира сред най-напредничавите сили в модната търговия. Най-горещите нови нюйоркски марки като United Bamboo, Proenza Schouler, Alexander Wang и Rodarte са само част от тези, които в годините Opening Ceremony са подкрепяли и разпространявали в ритейл мрежата си.

"Наясно сме, че решението ни може да ви изненада и може да се разтълкува по много различни начини. В крайна сметка, в това време на огромни промени в начина, по който хората пазаруват, ние все още вярваме в силата на страстната и уникална търговия на дребно. Но също така вярваме в необходимостта от промяна, размисъл и възможност за иновации. Идва време за промяна...", допълва дуото, изградило репутацията си като поддръжници и промоутъри на младите таланти в модата.

More All fashion