Следва

Start Shopping NOW: on thursdays we wear PINK!

Кутюрът на Givenchy като любовно писмо до мосю Юбер

SPRING 2020 COUTURE

Runway преди 4 години

За новата Spring 2020 Couture колекция Клеър Уайт Келър пише любовно писмо до Юбер дьо Живанши. Имагинерният подход да за "обяснението в любов" възниква като идея след като дизайнерката намира вдъхновението си в любовната кореспонденция на Вирджиния Улф и Вита Саквил-Уест.

С цел да покаже красотата на английската дама и нейната любов към цветята, Келър пресъздава в моден смисъл земния рай в градината на замъка Сисингхърст. В тази посока развитието на колекцията има две позиции – едната разглежда модата в историческия аспект на марката, а другата обръща внимание на цветята и пълната красота на характеристиките им.

Относно конструкцията, Клеър набляга изцяло на творчеството на Юбер, разполовявайки колекцията в посока изискан тейлъринг, строга прецизност и опростеност на формата до такава, в която самата дреха представлява скулптура на цвете, сътворено от текстилна материя. Декоративно пък, Креативната цялостно аранжира ансамблите във флорален дух, интерпретиран като масивни къдри, деликатна дребна бродерия, и дантелен лейъринг от тюл и цветя.

Любовното писмо на Живанши и Келър завършва с особено внимателния подбор на детайлите. Основен акцент в цялото са акцентиращите колани с различни ширини и контрастен в основата си цвят, пискюлите като обеци, обемните шапки, и множеството камъчета по обувките.

Любовните думи под формата на мода от Givenchy, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.