Кутюрът на Givenchy като любовно писмо до мосю Юбер

Кутюрът на Givenchy като любовно писмо до мосю Юбер

За новата Spring 2020 Couture колекция Клеър Уайт Келър пише любовно писмо до Юбер дьо Живанши. Имагинерният подход да за "обяснението в любов" възниква като идея след като дизайнерката намира вдъхновението си в любовната кореспонденция на Вирджиния Улф и Вита Саквил-Уест.

С цел да покаже красотата на английската дама и нейната любов към цветята, Келър пресъздава в моден смисъл земния рай в градината на замъка Сисингхърст. В тази посока развитието на колекцията има две позиции – едната разглежда модата в историческия аспект на марката, а другата обръща внимание на цветята и пълната красота на характеристиките им.

Относно конструкцията, Клеър набляга изцяло на творчеството на Юбер, разполовявайки колекцията в посока изискан тейлъринг, строга прецизност и опростеност на формата до такава, в която самата дреха представлява скулптура на цвете, сътворено от текстилна материя. Декоративно пък, Креативната цялостно аранжира ансамблите във флорален дух, интерпретиран като масивни къдри, деликатна дребна бродерия, и дантелен лейъринг от тюл и цветя.

Любовното писмо на Живанши и Келър завършва с особено внимателния подбор на детайлите. Основен акцент в цялото са акцентиращите колани с различни ширини и контрастен в основата си цвят, пискюлите като обеци, обемните шапки, и множеството камъчета по обувките.

Любовните думи под формата на мода от Givenchy, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia