Следва

Just like this The Gossip boys

Петте неща, които харесахме в мъжката мода

Baptiste Giabiconi е настоящата муза на Карл Лагерфелд. Освен това по нищо не личи това да се промени в бъдеще...

All fashion преди 14 години

1. Модният романс на Карл и Баптист

Baptiste Giabiconi е настоящата муза на Карл Лагерфелд. Освен това по нищо не личи това да се промени в бъдеще. Изглежда, всичко, под което крал Карл сложи името си през изминаващата година, включваше и Баптист.

Дали като централна фигура в почти всички фотосесии, снимани от Карл, дали като мъжът в ревюто на Шанел или като господинът прокрадващ се в мъглата в рекламната кампания на Фенди, шоколадовият френски модел е неизменното присъствие в работите на Лагерфелд.

Остава ни само да се надяваме Karist, както вече наричат модното дуо на Запад, да просъществува и през 2010 година, защото нещата наистина им се получават прекрасно!

2. Petar Petrov - shop now!



Онлайн магазинът ssense.com вече предлага дрехи от мъжката колекция на бъгарския дизайнер, работещ във Виена, Петър Петров, за когото ViewSofia ти разказа скоро.

Семплата, ненатрапчива естетика на дизайнера е представена от пуловери, панталони, якета, та дори и бански костюми. С гордост те приканваме да ги разгледаш там или на petarpetrov.com.

3. Kaboom collective



Няколко от най-добрите български графични дизайнери се обединиха от идеята да изразят въображението си под нова форма, а именно като се облекат в своите идеи свежо и непретенциозно.

Всичко тръгва от кашон с тениски и много цветни илюстрации и така до днес, когато първата лимитирана колекция тишърти на Kaboom collective е вече достъпна в магазин Octopus ind. (ул. Цар Асен 69) или онлайн на www.kaboomcollective.org.

На никого не са му излишни няколко приятни, но ненатрапчиви тениски със свежи принтове на съвсем достъпни цени, знаем , че и ти си от тях. Подкрепи българското!

4. Том Форд – „A single man”



С нетърпение чакаме режисьорската премиера на Том Форд с филма му “A single man” да дойде и у нас. Американският дизайнер, известен с работата си за Гучи и Ив Сен Лоран, за пореден път затвърди своята независимост след като съвсем сам финансира филмовия си проект с цели 7 милиона долара. Сюжетът на филма е пречка в намирането на инвеститори и дори и малкото такива се оттеглиха в резултат на кризата.

Макар финансовите агенти да го съветваха да не спонсориа проекта си сам, Форд реши да го направи в името на пълния креативен контрол, нещо, на което той много държи. „А single man” определено ще е филм, за който си струва да почакаме – духът на 60те и любимия ни британски красавец от ,,Skins” – Nicholas Hoult.

5. Business Class




След като прегледахме всички мъжки фотосесии от изминалата седмица без да ахнем на нито една от тях, освен на тези с голи мъже, се сетихме за добрия стар L’Uomo Vogue 2005 и за една от най-добрите мъжки сесии на костюми, които сме виждали някога. Страхотни цветови комбинации, оригинална идея и красиви мъже.

Какво му трябва на човек, освен фотографа Miles Aldridge, за да заснеме всичко това. Надяваме се не се сърдиш, че отворихме архивите.

Всичко ново е добре забравено старо!
 

More from View Sofia

More All fashion