Следва

Just like this The Gossip boys

Петте неща, които харесахме в мъжката мода

Baptiste Giabiconi е настоящата муза на Карл Лагерфелд. Освен това по нищо не личи това да се промени в бъдеще...

All fashion преди 14 години

1. Модният романс на Карл и Баптист

Baptiste Giabiconi е настоящата муза на Карл Лагерфелд. Освен това по нищо не личи това да се промени в бъдеще. Изглежда, всичко, под което крал Карл сложи името си през изминаващата година, включваше и Баптист.

Дали като централна фигура в почти всички фотосесии, снимани от Карл, дали като мъжът в ревюто на Шанел или като господинът прокрадващ се в мъглата в рекламната кампания на Фенди, шоколадовият френски модел е неизменното присъствие в работите на Лагерфелд.

Остава ни само да се надяваме Karist, както вече наричат модното дуо на Запад, да просъществува и през 2010 година, защото нещата наистина им се получават прекрасно!

2. Petar Petrov - shop now!



Онлайн магазинът ssense.com вече предлага дрехи от мъжката колекция на бъгарския дизайнер, работещ във Виена, Петър Петров, за когото ViewSofia ти разказа скоро.

Семплата, ненатрапчива естетика на дизайнера е представена от пуловери, панталони, якета, та дори и бански костюми. С гордост те приканваме да ги разгледаш там или на petarpetrov.com.

3. Kaboom collective



Няколко от най-добрите български графични дизайнери се обединиха от идеята да изразят въображението си под нова форма, а именно като се облекат в своите идеи свежо и непретенциозно.

Всичко тръгва от кашон с тениски и много цветни илюстрации и така до днес, когато първата лимитирана колекция тишърти на Kaboom collective е вече достъпна в магазин Octopus ind. (ул. Цар Асен 69) или онлайн на www.kaboomcollective.org.

На никого не са му излишни няколко приятни, но ненатрапчиви тениски със свежи принтове на съвсем достъпни цени, знаем , че и ти си от тях. Подкрепи българското!

4. Том Форд – „A single man”



С нетърпение чакаме режисьорската премиера на Том Форд с филма му “A single man” да дойде и у нас. Американският дизайнер, известен с работата си за Гучи и Ив Сен Лоран, за пореден път затвърди своята независимост след като съвсем сам финансира филмовия си проект с цели 7 милиона долара. Сюжетът на филма е пречка в намирането на инвеститори и дори и малкото такива се оттеглиха в резултат на кризата.

Макар финансовите агенти да го съветваха да не спонсориа проекта си сам, Форд реши да го направи в името на пълния креативен контрол, нещо, на което той много държи. „А single man” определено ще е филм, за който си струва да почакаме – духът на 60те и любимия ни британски красавец от ,,Skins” – Nicholas Hoult.

5. Business Class




След като прегледахме всички мъжки фотосесии от изминалата седмица без да ахнем на нито една от тях, освен на тези с голи мъже, се сетихме за добрия стар L’Uomo Vogue 2005 и за една от най-добрите мъжки сесии на костюми, които сме виждали някога. Страхотни цветови комбинации, оригинална идея и красиви мъже.

Какво му трябва на човек, освен фотографа Miles Aldridge, за да заснеме всичко това. Надяваме се не се сърдиш, че отворихме архивите.

Всичко ново е добре забравено старо!
 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.