Следва

90s babe

We love: Орнела Мути с манекенски дебют

Италианската актриса, класически секссимвол от 80-те, направи своя манекенски дебют на приключилата вчера Седмица на висшата мода в Париж 2020.

All fashion преди 4 години

Поводът - едно приятелско рамо за близката й приятелка, руската дизайнерка Уляна Сергеенко.

Начинът, по който минава времето за госпожа Мути, 64, е простото доказателство, че статутът на икона не зависи от възрастта.

Орнела Мути вляво, Уляна Сергеенко в центъра и Дита фон Тийз - вдясно
 
В допълнение, от видяното става отново кристално ясно за всички, които виждаме това, че никога не е твърде късно в живота да опиташ нещо ново или да погледнеш на себе си от нов ъгъл. В конкретния случай с прекрасната Орнела това не може да е по-вярно. Възрастта е клише, чарът на 64-ите й години е безспорен, и изобщо, добре че са тези появявания и участия на жени на години в модни събития, по модни поводи и в красиви кампании, които наблюдаваме като тренд напоследък, за да разберем всички, че уважението към съзряването и възрастта не е просто социален дълг, но и поклон пред живота.

Свикнали да си представяме моделството като занятие до време, с изключение на някои единични случаи на топ-модели, тук буквално засиявяме пред Орнела Мути, най-чувственият кино-образ на Италия, символ на фината еротика от 80-те години на миналия век, великолепна в дългата до глезените шармантна рокля в нюанс, колебаещ се между слонова кост и нежно розово злато.

Иначе, модното ревю на Уляна Сергеенко, всички дизайни от настоящата колекция на която са в галерията горе>>>, се състоя в Американския културен център в Париж.

В дрехата, която носи актрисата, откриваме разпознаваемия почерк на Сергеенко - комбинация от луксозни тъкани и материали, фино сцепление между строгост и нежност, дълги ръкави и облечени в ръкавици ръце, за сметка на отворена цепка и видим глезен.

Творението с дискретен намек за военен шик се допълва от обемна фризура, бижу за косата и сребристи обувки на ток.

We simply love it!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.