Следва

Кой какво облече на Grammys 2020: Ариана Гранде, Алесандра Амброзио, Криси Тейгън и още

Коби Брайънт: светът плаче

NBA асоциацията, както и милиони спортни фенове от цял свят оплакват Коби Брайънт, загинал в катастрофа с хеликоптер в неделя сутринта.

Celebrities преди 4 години

Едва на 41 години, най-голямата баскетбол звезда в историята загуби живота си в нелеп инцидент с хеликоптер, вероятно причинен от мъгла, в близост до Лос Анджелис. Загиналите на борда са общо 9, сред които 13-годишната втора дъщеря на легендата - Джиана, колеги и екипаж, с които Коби е пътувал за тренировка в собствената му академия Mamba Sports Academy. Измежду пътниците няма оцелели, а близки на звездата споделят, че Коби често е пътувал с хеликоптер, за да избегне непоносимия трафик в града.

Брайънт завинаги ще остане в историята не само заради брилянтната и спортменска игра през 20-годишната си кариера, но и заради комплицирания си характер и извънредната интелигентност. Талантът му е забележим още от ранна възраст, в гимназията вече привлича национално внимание и както много други NBA играчи, от училище преминава директно към NBA. През цялата си кариера играе за The Lakers, където печели 5 първенства с отбора и бива награден с титлата All-Star по цели 18 повода. Пенсионира се през 2016 г. като третия играч в NBA, отбелязал най-много точки. В портфолиото на спортната звезда присъстват още златни медали от Олимпийските игри през 2008 г. и 2012 г. с отбора на САЩ. Забележителният му талант върви ръка за ръка с абсолютното отдаване на идеята за победа, което го прави един от най-екстраординерните играчи в историята, Брайънт не е просто човек с легендарни спортни постижения, той ще бъде запомнен с вдъхновението и куража, вдъхнал на милиони хора по света да се занимават с баскетбол и не само, да се състезават и да дадат най-доброто, на което са способни.

Брайънт чувства задължение да предаде щедро знанията и опита, натрупал през годините на бъдещите поколения играчи, сред които и загиналата заедно с него Джиана. Младото момиче е мечтаело да последва стъпките на своя баща, тренирайки сериозно под неговия надзор с надеждата един ден да стане част от NBA асоциацията за жени. Хеликоптерът се разбива именно на път за младежки турнир, в който Джиджи е трябвало да участва, а баща й да надзирава като треньор.

Джиана е едно от общо четирите деца, които Коби има със своята съпруга Ванеса - Наталия на 17 години, Бианка на 3 и Капри, която е едва на 7 месеца. 37-годишната Ванеса е голямата любов на звездния бастекболен играч - те се запознават, когато тя е едва на 17 години, а той на 21. Срещата им се случва по време на снимки на музикален клип, в който Ванеса участва, а оттам нататък действията се развиват бурно. Любовта им е страстна, по детски наивна, а голямото публично внимание, разбира се, нажежава ситуацията. Папараци непрестанно дебнат пред гимназията, в която Ванеса учи, като младото момиче дори е принудено да пропусне бала по случай завършването си. Едва 6 месеца след запознанството им, Коби предлага брак, при което назрява голям конфликт с родителите му. Пам и Джо Брайънт имат сериозна съпротива не само заради крехката възраст на сина им, но и защото момичето е от латиноамерикански произход, а не афроамерикански. Скандалът бива допълнително подпомогнат от факта, че Коби не желае да подпише предбрачен договор, а в резултат родителите му и двете му сестри отказват да присъстват на сватбата.

Романтичната и скромна церемония се случва въпреки тяхната съпротива, а отношенията им остават отчуждени в продължение на две дълги години, всъщност до момента на раждането на първородната дъщеря на младото семейство.

През 2013г. се заформя голям медиен скандал, когато родителите на Коби се опитват да продадат негови трофеи, медали и спортни екипи от ранната му кариера на стойност милион и половина долара. Коби и адвокатите му се намесват и прекратяват продажбата, а след това се спекулира, че семейството е прекратило всякаква комуникация помежду си, включително и до деня на смъртта на своя син и внучка. 

Приятели и близки на младото семейство Брайънт определят Коби като перфектен съпруг, въпреки очернената му репутация през 2003г., когато му биват повдигнати обвинения за изнасилване на непълнолетно момиче в хотел в Колорадо. Звездата отхвърля казаното, настоявайки, че случилото се е било по взаимно съгласие. Съдебна присъда така и няма, защото момичето отказва да се яви в съда да свидетелства и адвокатите на двете страни се договарят със споразумение извън съда.

Коби представя публично извинение към своята съпруга, обяснявайки й се в любов, докато й благодари, че му е простила и продължава да крепи семейството им. През 2005г. Ванеса претърпява спонтанен аборт, за който съпругът й обвинява себе си: "Трябваше да градим семейството си, но заради моята грешка, заради тази тежка година изгубихме нашето бебе." През 2011г., след 10 години брак, Ванеса подава документи за развод, за който се очаква да получи половината от богатството на NBA легендата, оценено на 150 милиона долара. Въпреки всичко двойката успява да надскочи проблемите и остава заедно, като скоро след това стават родители на своето трето детенце Бианка.

Преди едва два месеца двойката отпразнува своята 20-годишнина, като по този повод Коби публикува следното лаконично, но трогателно съобщение: "На този ден преди 20 години срещнах моят най-добър приятел, моята Кралица. Реших да я заведа на среща в Disneyland, за да отпразнуваме постарому, както преди да се появят нашите 4 принцеси."

Фасадата на небостъргача Empire State Building е осветена в златно и лилаво, цветовете на The Lakers, в чест на Черната Мамба.

Поклон пред Гения, когото всички обичаха!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.