Следва

Наоми, гола-голеничка за Вивиан Уестууд

А ти познаваш ли Nia Faye? Ако не, #RethinkFashion и чети

Be the influence(r) that can make you #Rethink

All fashion преди 4 години

Да имаш влияние върху хората, т.нар. influence, е особено приятно, когато посланието, което предаваш има смисъл, стойност и провокира процеса на мислене. Много се говори напоследък за еко мода, fur-free, у нас се работи усилено по този казус, за #RethinkFashion движението като цяло. По темата днес разговаряме с Ния Коцева а.k.а @nia.faye, която ни споделя своята философия и как допринася за каузата.



Ния
е маркетолог и предприемач с интерес към иновативни проекти. Управител и съосновател на първата агенция за инфлуенсър маркетинг в България, INFLUENCER.BG, и един от водещите на подкаст за лайфстайл и човешки взаимоотношения, The MINT Podcast. В свободното си време се изявява като DJ и участва в организирането на готини алтернативни партита в дуото INPOSSIBLE.

Останалото четем в редовете по-долу: 



VIew Sofia: #RethinkFashion. Какъв е твоят начин да предадеш посланието?
Ния:
Живеем във време, в което от свръх консумация преминаваме към оценка на стойностното. Неизбежно е, колелото винаги се върти. Това ни предизвиква да оценим всичко, което има по-висока единична себестойност за нас. По-добре по-малко и качествени, отколкото много и незначителни: хора, преживявания, срещи, вещи, информация, проекти и др. В този аспект влиза и модата. Хубавото на активното време, в което сме е, че тенденциите се сменят бързо, повтарят се, преплитат се и се пресъздават. Ако ти имаш в гардероба си качествено изработени дрехи с вечен дизайн, то те могат да бъдат репликирани във всеки един стил и сезон. Не е нужно да имаш по много от всичко, а по малко от най-хубавото и най-нужното.



V.S.: Колко често пазаруваш? Откъде?
Н.:
Пазарувам дрехи, обувки и аксесоари рядко и със стратегия. Част от семейството ми е в Лондон и прекарвам там време два-три пъти в годината. Обикновено пазарувам дрехите си от там и наведнъж, като наблягам на по-висококачествени материи с версатилни дизайни, които ще издържат дълго на употреба и ще са модерни, независимо от тенденциите. Аз съм от хората, които не обичат да пазаруват и да губят времето си по магазини, затова ми е важно да съм организирана стратегически и да го правя рядко.



V.S.: Едно изречение за личния ти стила?
Н.: Стилът ми е женствен, разнообразен и на моменти експериментаторски. Това може да опише мен много точно.

V.S.: Какво купуваш най-често?
Н.:
Има няколко неща, на които трудно отказвам - хубав чифт дънки, интересни и необичайни обувки, чанти с по-нестандартен дизайн. Напоследък съм много фокусирана върху различни костюми, елегантни и неофициални, които прилагам на работа и в ежедневието си.



V.S.: "Имам нужда от това" ли е водещото ти условие, когато пазаруваш?
Н.:
Преди да пазарувам отделям много време на анализ на тенденции, какво е по магазините и какво ми се носи в момента. Обикновено разглеждам магазините, които ми харесват и взимам решение, базирано на: 1) от какво имам нужда; 2) какво ми харесва; 3) какво ще нося продължително време. Чак след това взимам решение за покупките и рядко правя спонтанни и емоционални такива.



V.S.: Предпочитани марки?
Н.:
От няколко години пазарувам активно от брандове като COS и &Other Stories и по-голямата част от гардероба ми е съставен от техни дизайни, включително аксесоари и обувки. Понякога пазарувам и от Massimo Dutti. Харесват ми изчистените и алтернативни дизайни, както и качествените материи. Обичам да вляза в един магазин и да намеря всичко, от което имам нужда, обикновено в готови сетове.

V.S.: Нещото, което не подозираме, че ще открием в гардероба ти?
Н.:
Аз пускам музика и много обичам да имам аутфити, които са специално за това. Притежавам абсурдни тоалети като блузи с бутафорни мрежести ръкави, сребърни клинове на пайети и аксесоари за коса.



V.S.: Дизайнер, който следиш?
Н.:
Имам любим български дизайнер на бижута и това е Даяна Казакова. Следя отблизо работата на Даяна от самото начало и съм впечатлена от дълбокия смисъл и анализ на всяко едно бижу, което тя създава. Изключителен фен съм на пръстените, един от които нося абсолютно всеки ден от вече 4 години.

V.S.: Какво ти събра очите последно?
Н.:
Идеята, че дънките с ниска талия се връщат на мода. Това не бива да се случва. Ни-ко-га.

V.S.: Последно какво си подари?
Н.:
Страхотни ботуши от INCH2. Брандът е изключително специален, обувките са ръчно изработени и издържат на трудния и мръсен живот по улиците в София.

V.S.: А на някого другиго?
Н.:
На любимите ми хора подарявам книги. Няма по-ценен подарък от това.

V.S.: Вещ ли е най-ценното ти притежание?
Н.:
Ако анализираме въпросът, то човек би могъл да "притежава" само вещи, всичко останало има в живота си за неопределен период от време и на база грижите и вниманието, които полага. Най-ценното в моя живот е желанието да създавам, семейството и приятелите ми, партньорът ми и котката Обри. Всичко друго е преходно.

V.S.: А полагаме ли същите грижи за дрехите си, както за себе си, и в какво се състоят твоите?
Н.:
Миналата година преживях магията на Мари Кондо с подреждането и това въведе наистина голяма промяна в живота ми вкъщи и отношението към вещите. Спрямо нейната теория, грижите за вещите са отражение на грижите към нас. Аз съм изключително ориентирана в това да се грижа за себе си във всички аспекти. Дрехите ми не са изключение - обичам те да са видими, на закачалки, а не сгънати в шкафове. Винаги подредени, по цвят и вид.

V.S.: Кого виждаш като най-голям прокламатор на устойчивата мода?
Н.:
Най-големият прокламатор следва да сме ние самите с всички малки действия и решения, които предприемаме на дневна база. За много хора е привлекателна идеята да пазаруват често и по много дрехи на ниска стойност, но реалността е, че тези дрехи им служат само няколко пъти до бързото им износване и захабяване. От друга страна, пазаруването на по-скъпи дрехи с висококачествени материи и дългосрочната им употреба не само помага на природата, но се отразява и позитивно на бюджетите ни във времето.

V.S.: Вдъхнови ни с цитат (ала заглавията в podcast-a ви).
Н.:
Заглавията в подкаста ни са доста алтернативни, но ще дам нещичко от мен, което съм казвала и там - грижете се за вашето емоционално и психическо здраве, за да можете да бъдете социално адекватни хора и да направите живота на тези около вас по-лесен и хубав .

Благодарим ти, Ния! 


#RethinkFashion

Що се отнася до красивите продобивки, независимо дали са съвсем нови, или вече обичани в дълъг период от време, те се нуждаят от правилен подход и умна грижа, ако желаем да запазят техния живот и най-добър вид за дълго време.

Тук на помощ идват различните продукти от гамата Perwoll  - оптимално решение на иначе трудната задача. Специалните им формули се грижат за тъканите в зависимост от спецификата, подсилват влакната и увеличават яркостта на цветовете, за да изглеждат дрехите ни нови за по-дълго.



А ти познаваш ли Blagichka Zero Waste? Ако не, #RethinkFashion и чети


А ти познаваш ли Виолета К.? Ако не, #RethinkFashion и чети


А ти познаваш ли Никола В.? Ако не, #RethinkFashion и чети

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.