Следва

#LastMinuteDeal: 5 от Matches Fashion

Какво ново: разпродадени или изтеглени от пазара са Nike x Коби Брайънт продуктите?

"KOBE WAS ONE OF THE GREATEST ATHLETES OF HIS GENERATION. MAMBA FOREVER."

All fashion преди 4 години

Във вторник NY Post предаде, че от Nike са изтеглили всички продукти от колаборациите с Коби Брайънт през годините от онлайн магазина си и предстои да ги заменят със серия-трибют. Като причина изданието изтъкна предотвратяване на разпространението на моделите им "на черно" и злоупотребата с цени на прекупвачи на гърба на трагичната смърт на баскетболиста.

"Коби беше един от най-великите атлети на своето поколение и имаше неизмеримо влияние върху света на спорта и общността на баскетбола", гласи изявлението на Nike. "Беше обичан член на семейството на Nike. Липсата е огромна. Мамба завинаги."

В течение на деня спортната компания отрече подобни действия от своя страна (но не в официално заявление, а в писма до определени медии - Forbes и Market Watch). От Nike твърдят, че продуктите от тези линии са разпродадени, не изтеглени.

"Не съм изненадан, че продуктите се разпродадоха - Nike няма как да са разполагали с толкова големи количества", казва в мейла си Мат Пауел, спортен бизнес анализатор. "Продажбите на продуктите на Брайънт бяха доста назад в сравнение с тези на активните играчи като ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг."

Първоначалните подозрения, на база които от посочените медии въобще повдигат въпроса, са сигналите на фенове, според които локални и онлайн магазини са "изчистени" от всички продукти на Nike с подписа на Коби.

More All fashion