Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

За кожата на един Мъж

Отдавна мина времето в което козметиката за българския мъж се свеждаше до крем Каро и одеколон...

Hair преди 14 години

Отдавна мина времето в което козметиката за българския мъж се свеждаше до крем Каро и одеколон.
Време на носталгия по „социализъма”, съпътстващите го разкрасяващи работи и тезата, че българският здрав мъж ни най-малко трябва да ползва толкова дефицитния тогава дезодорант или било то единствен яйчен шампоан (ползван в частност от най-суетните другарки).

Сега е време, в което любимият крем за бръснене „Каро” е нещо като носталгична закачка, основно свеждаща се до ползването и преназначението на продукта. Може би не всички помнят, но си беше като три в едно, сиреч крем за бръснене, шампоан, фиксиращ продукт за коса и, в редки случаи, паста за зъби.

Не! Сега не. Тава време отмина, въпреки че все още някои ганьовци, въздишайки тежко по „мъжественото социал-реалстическо” минало, тежко повтарят какво беше едно време. Е, другари, едно време беше едно време, сега е друго време!



Сега съвременният мъж не го е срам да отиде до най-близкия beauty shop и да си позволи въпреки скрупулите, неща като дезодорант, собствен шампоан (за подхранване и растеж на косата), душ гел, та дори и лукса, забележете, ексфолиант и крем за лице.

Да, дори и крем за лице, което е строго забранено и много опасно, поради причината да не се повреди нещо… Та нали и самият мъж има кожа по цялото тяло, та нали точно тази кожа си иска „заслуженото” хидратиране след сутрешния душ. А не да краде тайно от майка си, от сестра си или от приятелката си, да рови като крадец по цялата тоалетка, само и само да не му опъва кожата след къпането.

Та, да си дойдем на думата, тази статия е за тези мъже, които не ги е страх да бъдат коментирани от арогантния консерватизъм на малката ни балканска страна, а за мъже космополити с ”широко скроени сърца и тясно скроени сака”.

Доживяхме и ние в нашите предели на републиката, да ни докарат в аптеките най-новите серии на световни лидери в медицинската козметика.

Най-накрая и мъжете с чувствителна кожа ще могат да се отърват от досадното щипане след бръснене и възпаленията, които следват без да трошат пъпки пред огледалото. Без да се ядосват, че кожата им е суха и в същото време мазна в Т-зоната.

Без да се боят и че първите признаци на стареене са видими и няма връщане назад.
Защо се казва „Мъжка кожа”?

Защото мъжката кожа е много по различна от тази на госпожиците.

Първо, нашата кожа е с 20% по-дебела от тази на жените, от което следва какво - че мъжете по бавно се сбръчкват. Просто факт, доказан под дерматологичен контрол, а не измислица на група озверели шовинисти.

Второ, мъжката кожа много повече се омазнява от тази на жените поради по-големия брой мастни жлези.

Трето, мъжката кожа много по често бива бръсната и вследствие на това се раздразнява и се получават множество инфекции.

Четвърто, мъжката кожа има нужда от повече енергия за клетките поради изброените до тук факти.

Да не забравяме и тестостерона, хормонът, който е дефицит при жените и е в повече при момчетата, защото от него зависи всичко това – по-големият брой мастни жлези, косми и т.н.

Поради това има разлика между кремовете за мъже и жени, алилуя!

Има и някои факти, еднакво валидни и за женската и за мъжката кожа.

Фото-стареенето, причинено от все по-силното слънце, което води в някой случаи дори до злокачествени образования и един куп нежелани бенки и лунички.

Стресът в големия град, чистият оловен въздух и ,разбира се, проблемите на модерния свят също са в кюпа.

В резултат на почти научния ни анализ очаквайте утре нашия избор за най-добрите козметични продукти за мъже, налични в града.

И не забравяйте - не е грях да изглеждаш добре. Напротив…

 

More Hair