Следва

YSL и половина

Футуристичните богини на Atelier Versace

SPRING 2020 COUTURE

Runway преди 4 години

С малко закъснение от останалата тълпа дизайнери, представили своите кутюр колекции в Париж, и Донатела Версаче демонстрира своята визия за Atelier Versace жената за Пролет 2020. Безупречният и много в стил Versace lookbook представя главозамайваща колекция висша мода рокли, разходени пред обектива от любимките на къщата - Наташа Поли и Меган Рош. Отправната точка за създаването на дизайните е съпоставянето между класическото и модерното - Донатела работи с референции от гръцкото изкуство, футуризма в архитектурата и традициите на къщата. Това може и да се преведе също така и като контраст между edgy, структурирани и нежни елементи.

Всеки един от дизайните отнема стотици часове за изработка, а конструкциите са сложни и с изключителен майсторство, вложено в плисетата и драпирането. Бродериите са оцветени и правени изцяло на ръка, а дължините на флуидните рокли имат създаден "мокър ефект", постигнат с употребата на кристали Swarovski. Палитрата пък е също толкова дръзка, колкото подобава - циклама, неоново зелено, небесносиньо и черно. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.