Следва

Петте най-големи модни неудачи на Меган Маркъл

My Style: Ивайло Захариев, man of fashion под прикритие

Spotted!

All fashion преди 4 години

име: Ивайо Захариев;
зодия: Везни;
години: 35;
професия: театрален и кино актьор;

Не, това не е кръстосан разпит с доброто ченге под прикритиет а.k.а Мартин от знаете-кой-сериал, а много приятна среща с татко на двама сина с динамично ежедневие, примесено с много ентусиазъм, проактивност и творчество! Разговаряме с Ивайло Захариев за мода (все пак, сме в рубриката My Style), театър, кино, музика и още много...



Ивайло Захариев: Много ми харесва офисът ви, израстнал съм в подобен апартамент. Старите сгради на София крият такава история и красота. 
View Sofia:
 Благодарим ти, така е! За нас е удоволствие да ни гостуваш. Много задачи ли те очакват до края на деня?
И. З.:
 Днес специално не чак толкова много - едно представление в края на деня. В театър София играем "Кризисен център", пиеса за мъже, малтретирани от жени.

V.S.: Хаха, интересно, ти един от "малтретираните" ли играеш?
И.З.:
 Да, даже излизам с посинено око в един момент.

V.S.: Кога можем да я гледаме отново?
И.З.: През февруари - освен в София на 17-ти, предстои да гостуваме в Бургас и Нова Загора. 

V.S.: Сега за стила - как избрираш дрехите си, има ли конкретни магазини, от които пазаруваш?
И.З.
: Конкретен магазин - не, най-вече гледам да са удобни. Ако е риза например, да не изисква много гладене (смее се). Ежедневието ми е доста динамично и нямам възможност да мисля и за това. Всъщност, много трудно избирам дрехите си. Странно, но за героите, които играя, е по-лесно, защото съобразявам облеклото с конкретната роля. В един момент започнах да нося много Jack&Jones, но стана случайно.

V.S.: А онлайн пазаруваш ли?
И.З.:
 Ако можех, бих пазарувал онлайн, но най-често ми се случва да взимам дрехите си в последния момент, когато ми потрябват.

Даже ми се е случвало два-три пъти за голямо събитие, на което трябва да отида, да си взема нова риза или направо нов костюм и да питам хората в магазина: "А ще можете ли да я изгладите, защото след 2 часа ми е събитието?". Хората се отзовават, разбира се, но по това личи колко внимание отделям.

Не следя тенденции, защото и това изисква време, но пък се вслушвам в съвети.

V.S.: Мъжете, немалтретираните, перат ли?
И.З.:
 Да, справям се сам. Понякога карам синовете ми - Дамян, 5, и Филип, 7, простират редовно. Надпреварват се дори. Много артистично подхождат - единият ми казва, че е прострял 30 дрешки, другият - 22, което няма как да стане, защото няма толкова дрехи в пералнята.

Нарочно ги карам да помагат, за да видят, че това е най-нормалното нещо - не е "работата" на мама или на друг, част от ежедневието е.

V.S.: Каза, че за ролите си се стараеш повече в избора не дрехи, там нямат ли дума режисьорите или стилистите?
И.З.:
Да, те дават предложения, но често и аз споделям какво ми допада. Не толкова стилово, колкото около характера на героя. Важно е дрехите да говорят за персонажа, да издават подробности. Или пък да действат в обратна посока - като контрапункт.

И.З.: Ей, забравих си часовника...

V.S.: Е, нищо де, какъв е?
И.З.:
Нищо специално, просто много си го обичам.

V.S.: Коя друга вещ ти е толкова мила?
И.З:
Не съм вещоман, както се вижда, даже забравям някои от вещите си. Нямам последен модел телефон, гледам да е такъв, който като счупя, да не ми е жал. Същото е и с колата - спокойно я държа на улицата, за да не я "мисля" много. За мен е важна функцията на нещата, а не външният им вид или марката.

V.S.: Други аксесоари?
И.З.:
По-скоро не. Имах едни любими гривни, кожени, които носех доста, но като че ли ги слагам повече през лятото - когато са ми открити ръцете.

V.S: Винаги си в супер форма, спорт - какъв?
И.З.:
Тренирам вкъщи и това е ежедневието ми от поне седем години насам. Научих се дори когато пътувам да не пропускам тренировка. Спортът е истински релакс, помага ми да се справя със стреса. Същото е и с ходенето в планината, а сега времето е прекрасно точно за това.

V.S.: Футбол гледаш ли?
И.З.: 
Не, изобщо. Не следя никакви спортове, като се замисля, нямам такъв интерес.

V.S.: Освен "Кризисен център", по какво друго работиш сега?
И.З.:
С Бойка Велкова участваме в "Усещане за любов" в Нов театър НДК.

V.S.: Кога да ви гледаме?
И.З.:
Точно на 14-ти февруари, разбира се! Спектакълът е интересен с това, че в момента не се играе друг такъв в България. Разиграваме поезия, смесена с откъси от пиеси и танци. Представлението е много емоционално, различно и съвременно. Няма конкретен сюжет, по-скоро разкрива класически произведения на тема Любов.

V.S.: Какво слушаш?
И.З.:
Джаз и класическа музика основно. Поздравявам ви с Chuck Berry.

V.S.: Благодарим! А фаворит сред филмите напоследък?
И.З.:
"Имало едно време... в Холивуд" - голям фен съм на Тарантино. Не си падам по блокбъстери, като изключим Avengers.



V.S.: Тениската е от Hard Rock Cafe, а чорапите, много са сладки?
И.З.:
 Това е всъщоност "Целувката" на Климт. (смее се)

Имам теория за това какво наричат жените сладко: нещо, което е малко и грозно - като мопса например.



V.S.: Казват, че успешните хора носят шантави чорапи, знаеш ли? Като Джъстин Трюдо.
И.З.:
Не, но при мен чорапите напоследък се превръщат в страст. Забелязвам, че от 3-4 години насам предпочитам да си взема чорапи вместо каквото и да било друго.

V.S.: Stinky Socks са супер, знаеш ли ги?
И.З.:
Знам ги, да, но ако трябва да съм честен, купувам отвсякъде, не подбирам марки.

V.S.: Какво подари последно, спомняш ли си?
И.З.:
Цветя.

V.S.: А на теб?
И.З.
: Този бял пуловер.

V.S.: Последно да ни кажеш палтото откъде е и те пускаме да репетираш.
И.З.:
Трябва да погледна... от Frant?! Нещо такова. Всъщност по-важното е, че ми е подарък от сериала "Под Прикритие". С него снимахме едни сцени, много ми хареса и остана за мен. 




По-нагоре Ивайло изведе като сентенция нещо много важно: "Обичам функцията на нещата". Факт, ние също. Обичаме и да ги пазим, обгрижваме и ценим, защото, макар и да са просто вещи, една от техните функции е да ни карат да се чувстваме и изглеждаме по-добре.

За да не се разделяме с любими дрехи и за да запазим свежестта и чистота в гардероба си максимално, следва да обърнем внимание на грижата за тъканите. Чистота до най-дълбоките нишки - с новата си иновативна Deep Clean технология Persil премахва дори най-упоритите петна ефективно; дрехите са не просто чисти, а чисти в дълбочина и остават свежи до 30 дни. Повече от чисто за нас означава Persil Deep Clean!

More All fashion