Следва

И Селена Гомес с линия козметика - 5 неща, които знаем дотук

Най-добрите 3 зимни хидратиращи домашни маски

#myperfectskin

Beauty News преди 4 години

Приготвяме тези прости бъркани собственоръчно маски у дома, с изцяло налични в хладилника или фруктиерата натурални съставки.

Резултатът: хидратирана, сияйна и кадифена кожа!



Абсолютни маниачки на тема маски за лице сме всички в Редакцията напоследък. Първо, на пазара има гигантско разнообрацзие, второ - продуктът категорично работи, ако е съобрезин с типа и нуждите на кожата, трето - не са скъпи, а и с елементарно усилие са постижими у дома.

Изобщо, маските са една от процедурите за грижа за кожата, предпочитани от всички, подчертано зависими от красотата (и не само!). При това са обещание за тотален релакс, както за кожата, така и за ума, нещо, към което отчетливо все повече се стремим.

Регенериращи и хидратиращи за нашата кожа, маските за лице са особено полезни през зимата, когато температурите са ниски и става необходимо да се отдели момент на допълнителна грижа, за да поддържаме кожата хидратирана, ярка и подхранена.

Днес в дозата препоръки за красива кожа, стъпваме на тези „съюзници на красотата“, които намираме на ръка разстояние и които превръщаме в главни герои в абсолютно чудодейни маски за лице, истински рестарт на лицето.

Киселото мляко, бананът и авокадото са супер храна, която, освен полезна за тялото ни, подхранва дълбоко кожата, предпазвайки от студ и вятър. Специално за момичета с чувствителна или суха кожа, тези маски за лице позволяват премахване на гадния ефект на "придърпване" на кожата, който познаваме от състоянията й на сухота, като едновременно придават блясък и енергия на лицето.

Ето нашите топ 3 в самия края на януари:

1. Бананова хидратираща маска за лице



Включва 3 приказни съставки за дълбоко хидратиране и подхранване на суха кожа: бананът, богат на калий и бета-каротин, екстра върджин зехтин с успокояващи и еластизиращи свойства и бяло кисело мляко, което придава свежест и мекота.

Намачкайте банана и бавно добавете чаена лъжичка олио и две лъжици кисело мляко. След като сте готови, нанесете върху лицето и останете така 15/20 минути.

2. Маска за лице от авокадо за обновяване на клетките

Авокадото е модна съставка, обичана от всички! Той е сред най-добрите съюзници за борба със сухата кожа и благодарение съдържанието си на витамин Е придава еластичност, хидратира и насърчава обновяването на клетките.

Тази супер овлажняваща и подхранваща маска правим чрез намачкване пулпата на узряло авокадо и добавяне на мед. Просто разстелете готовата смес върху лицето и шията и дръжте 30 минути, за изумителен резултат.

3. Маска с бадеми, кисело мляко и праскова

И накрая, най-новата DIY хидратираща маска за лице, която препоръчваме да направите у дома, е идеална за тези със суха и нечиста кожа. Благодарение на бадемите вътре, които действат дълбоко ексфолиращо на кожата, ще получите много естествен скраб.

За да направим тази маска е необходимо да смелим с миксера една шепа бадеми и към тях да прибавим две лъжици кисело мляко и, по желание, смленият плод на една праскова. Нанасяме на лицето с кръгови движения и оставяме да престои 15 минути. 

#relaxbaby
 

More Beauty News