Говори ми за ЛЮБОВ, Йоанна Темелкова

Говори ми за ЛЮБОВ, Йоанна Темелкова

Нали вече не ви е странно как всяка година след месец януари идва февруари, а ние, специално за вас, вече за пети път "го крадем" (и ни е много гот от това плячкосване!) и правим подвластен на чувствата, страстта и любовта! Да, на тази луда, луда Любов!

Ще говорим за ЛЮБОВ, и още как! Няма да спираме скоро! Ще Я гоним, търсим, крадем, целуваме, разобличаваме, осуетяваме, сграбчваме, освобождаваме, прегръщаме, ако се налага - ще й разкъсваме дрехите, дори! И Тя, също като близката си роднина Истината, е още по-красива, разгорещена и сексапилна, когато е гола.

Любовния си проект 2020 започваме с една талантлива, очарователна, неуморна, току-що пристъпила дверите на Христовата възраст актриса и майка на прекрасния 4-годишен Филип. Една млада дама или пък непораснало момиче, но при всички положения - щур човек и добър приятел.

Ще си говорим за Любов с Йоанна Темелкова. Артистичната, от миналата година - вече госпожа, казала "Да!" (в конкретния случай – "Не!"/Nai!) в романтична атмосфера на любимия си Мартин Гяуров насред морето под парещите слънчеви лъчи, гледахме в тв-сериалите "Под прикритие" и "Отплата", дългометражните "HDSP: Лов на дребни хищници", "Конан варварина"(версия от 2011-а г. на режисьора Маркъс Ниспел – "Тексаско клане", "Петък 13-и" и др.). Както и в театралните спектакли "Кукувицата", "Търси се драматическа актриса", "Предградие", "Коварство и любов" и др.

С днешна дата Йоанна, която от Коледа вече е планувала почивката на море, е доволна от факта, че почти празният откъм професионални ангажименти януари й е помогнал да понареди в главата си предстоящото за годината. Която за нея ще се окаже тежка. Йоанна намира време и за нас между репетициите в театър "София" (където играе, освен и в драматичен театър "Гео Милев") за "Олд Сейбрук" и "Последният страстен любовник", за "Ана Каренина" и за "Снаха" (17-ти февруари - при гостуването на старозагорския театър в "Театро"). 

Половинката на внука на оперното ни чудо Николай Гяуров, Мартин, се кахъри покрай първия си проект като продуцент на детска пиеса по книгата на Радостина Николова, автор на поредицата "Приключенията на мотовете", хит сред хлапетата, и осъзнава отговорността на задачата си. Редом с това се надява на благоприятна развръзка за нови две пиеси с нейно участие, но не издава нищо преди първа репетиция.  

Актрисата е щастлива от факта, че е част от екипа на Студентския театрален фестивал "Данаил Чирпански", за който, заедно Мирена Керезова, Венета Ангелкова, Теодора Лазарова, Мила Люцканова и Никея Петрова, се борят да просъществува заради невероятната му кауза.

Нещо за киното, ли? "Там е много тегава работата", казва Йоанна. И откровеничи още: "Не знам – аз ли все попадам на кастинги за сценарии, които не могат да ме заинтригуват, но не мога да отида и просто да се снимам в нещо, в което не мога да вложа сърцето си. Чакам я тази среща с киното отново! Надявам се да се получи по най-добрия начин и в най-подходящия момент.

Както е с четенето на книги. Понякога човек изпада в "книжна дупка" – чел си, чел си какво ли не и изведнъж – нищо не тръгва след това. В такива периоди, без да си поставям цел да ги изучавам, започвам да чета литература в съвсем друга крайност – Фройд, Ницше, Фром.
А иначе, последно четох "Стопанката на Господ". Започнах я точно на рождения си ден, който прекарах абсолютно сама в една селска къща в Троянския Балкан, където нямаше абсолютно никой. Само аз и другите дървета. И тези два дни бяха едни от най-хубавите в живота ми..."

ViewSofia: Любовта жестока игра ли е? Какво печелим или губим, какво намираме или откъсваме, какво преоткриваме или забравяме?
Йоанна Темелкова: В любовта има от всичко това. Не зная дали е жестока игра, но със сигурност е жертвоприношение на себе си, което правим абсолютно доброволно и осъзнато. Искаме да печелим в любовта, искаме и да губим в нея. Понякога намираме и преоткриваме себе си чрез любов, но се налага да разкъсаме всяка частица от душата си в Нейно име. Парадоксалното е, че всичко това ни помага да почувстваме любовта. Всичко това ни прави щастливи.

V.S.: В какви ситуации си момичето, което наподобява, и в какви, в които никак не прилича на ангел, когато говорим за любов (изхождаме от ролите ти в постановката "Жестоки игри")?
Й.Т.: Ако кажа, че съм изживявала една-единствена любов в живота си - ще излъжа. И споделям това, защото във всяка любов съм различна. Била съм спокойна и свободна, но съм изживявала и дивата, разтърсваща любов. Любовта, която ме кара да полудявам, е моята! 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.