Следва

Стил урок на седмицата: ботуш ли е, да е до коляното!

You are my "Perfect Match"

It's a match!

All fashion преди 4 години

Любимият и силно разпознаваем испански бижутериен бранд UNOde50 представя нова изключителна колекция в навечерието на Празника на любовта. В духа на установените за къщата традиции, Perfect Match бижутата са изцяло изработени на ръка и идват в сложни, но фини силуети, напомнящи клечки за кибрит. Създадени, за да ни отведат в света на любовната магия, изпепеляващата страст и нестихващия пламък на надеждата, дизайните включват 8 различни колиета, по 4 модела пръстени, обеци, гривни и необикновен модел ръкавели.

Изработката, забележителен детайл сама по себе си, се състои от специална сплав, наречена самак, със сребърно и златно покритие, както и червен емайл.

Мъжката и дамската линия са създадени като комплимент една към друга, едно неразривно цяло, изобразяващо дълбока символика и смисъл. Тълкуването, скритата концепция на кибритената клечка, се изразява в това, че именно Китай е нейната родина. Първообразът на кибрита датира от края на VI век, когато при военна обсада по времето на династия Северна Ци, управлявала Северен Китай в периода 550-577г., група придворни дами останали без огън и прахан. Жените обаче не изгубили вяра и водени от любовта и надеждата, напоили малки борови пръчици със сяра, като така създали първите кибритени клечки. Изобретателността им е описана и в книгата на Тао Гу "Свидетелства за невероятното и свръхестественото". Според други китайски исторически текстове, през 1270 г. кибритът е сред предлаганите стоки на пазара в китайския град Ханджоу, посетен в периода и от известния венециански търговец, пътешественик и изследовател Марко Поло.

Perfect Match е всъщност и част от основната линия Asia на UNOde50, разделена на 7 подколекции, фини, но пъстри, своеобразни покани да опознаем мистичния и така екзотичен континент. Първата от подколекциите носи името Japan - тя впечатлява с оригинален дизайн и изчистени форми, изцяло вдъхновени от Страната на изгряващото слънце и първите утринни лъчи. Следващата подколекция носи името China и ще бъде достъпна в бутиците на UNOde50 още тази пролет.

Февруари е месец за споделяне, обичане и мачване. Perfect match моментът е, да го отпразнуваме!

Подаряваме си "покана за любов" на място в бутика на UNOde50 в Paradise Center, в магазини SiLVER COURT в Serdika Center, Park Center, Bulgaria Mall, Mall Plovdiv, Grand Mall Varna & Delta Planet Varna, както и онлайн на silvercourt.bg.

More All fashion