Следва

#TheLatest: Moncler и JW Anderson, екипно

Раф Симънс оглавява Miu Miu, а Симон Порт Jean-Paul Gaultier? Разкодираме най-упоритите модни слухове

Големите събития в индустрията често се случват задкулисно, а публиката почти винаги разбира впоследствие - смяна на креативни директори, уволняване на други, разместване на постовете в управлението и още.

All fashion преди 4 години

Раф Симънс и Наоми Кембъл

Това, разбира се, не може да попречи на слуховете за събитията, които често се носят месеци наред преди взимането на окончателното решение - така подозирахме предварително, че Антъни Вакарело, че бъде назначен в Saint Laurent, а Еди Слиман в Celine, независимо от шумното недоволство на публиката по отношение и на двете позиции.

Слуховете обаче доста често си остават и само слухове, последните такива, които упорито се въртят в модното пространство, се отнасят именно до Раф Симънс и Симон Порт Жакмюс.


Раф Симънс

След оттеглянето на Раф от луксозната линия на Calvin Klein през декември 2018г., дизайнерът остана временно без пост, а любопитството на публиката за това какво ще се случи с него, расте с всеки изминал ден. От различни места, разбира се, без официално потвърждение, се говори, че Раф ще бъде назначен в Prada или Miu Miu. Симънс, макар и за кратко, е работил рамо до рамо с Миуча, когато бива назначен за креативен директор на Jil Sander през 2005г., Prada е собственик на немския бранд в периода 1999-2006г.

Раф Симънс

Въпреки дизайн маниера на белгиеца, изразяващ се основно като авангард, съдейки по личната му мъжка колекция, той може да влиза във всякакви роли, блестящо при това. При Dior той се превърна в царя на кутюра, създавайки фантазии и почитайки едновременно с това традициите на старата френска къща, а при Calvin Klein минимализмът се превърна в новото му амплоа. Силно се надяваме слуховете относно назначението му да се окажат достоверни, защото, смятаме, Раф може да направи толкова много за Prada, допринасяйки и надграждайки обаче, без да сменя визията. Доколко подобен опит би се оказал успешен при Miu Miu не сме сигурни, там стиловете по-скоро генерално се противопоставят един на друг, но предстои да разберем. Слуховете пътк тръгват оттам, че Miu Miu мести централата си от Париж обратно в Милано, а преди няколко седмици Раф е забелязан в италианската модна столица, търсейки си апартамент под наем.


Краят на една епоха: какво се случва с Calvin Klein?



Жан Пол Готие по време на последното си дефиле 

Другият слух, който определено привлича вниманието, се отнася до Жан Пол Готие и Симон Порт Жакмюс. Преди дни големият френски дизайнер представи своето финално кутюр дефиле след цели 50 години работа в индустрията. Феноменалното шоу се превърна в основна тема на обсъждане, а в интервю дадено скоро след това, дизайнерът споделя, че се оттегля, но това не е краят за неговия бранд, той ще определи кой да продължи делото му: "Съвсем скоро ще назнача дизайнер, но с нова концепция, не мога да ви кажа кой е той." Името на Жакмюс се споменава, именно защото младият дизайнер неведнъж е споделял, че Готие е неговият герой. Също така следва да се вземе под внимание факта, че собственият му бранд се намира в момент на възход, а ревютата от 4 пъти годишно, ще бъдат сведени до 2 пъти. По време на последното си дефиле за Есен/Зима 2020-та Симон обяви, че оттук нататък обединява мъжката и дамската колекция ведно, за да свали част от тежестта от своя екип, както и за да предприеме по-устойчив моден подход. Това може да е едната гледна точка, а втората, че дизайнерът просто съкратява част от задълженията си, за да си освободи време за новия мечтан пост.


Симон Порт Жакмюс

More All fashion