Кърк Дъглас: големите пиперливи любови на един дълъг живот

Кърк Дъглас: големите пиперливи любови на един дълъг живот

Голямата холивудска звезда, една от последните живи легенди на Златната ера на Холивуд - Кърк Дъглас, почина снощи, 5 февруари 2020, на 103 години.

 

Исур Данилович Демски, както е истинското му име, се ражда в Ню Йорк, в семейство на руски евреи, през 1916 година. Сменя няколко псевдонима, преди да се спре на Кърк Дъглас.

Изключителен красавец, бащата на Майкъл Дъглас и още три момчета /едното от което умира от свръхдоза/, носител на Оскар за цялостно творчество /1996/ и емблематичен синоним на изиграните от него герои във филмите "Одисей", "Спартак" и "Викингите" сред по-героичните, и "Стъклената менажерия", "Жажда за живот", "Детективска история" и "Лошият и красавицата" сред по-романтичните, има любовен живот, който не отстъпва по многообразие и интензитет на екранния му.

Кърк Дъглас се жени два пъти, но има многобройни връзки с иконични Холивудски звезди, включително Рита Хейуърт и Марлене Дитрих.

Марлене Дитрих

Независимо от палавата му природа и десетки изневери, Кърк остава докрай женен за втората си съпруга Ан Байдънс, германка, с която се запознава в Париж през 1953 година, която просто решава да прости и да остане.

Със съпругата си Ан Байдънс

В памет на красавеца и звездата, и като жени, вперваме поглед назад във времето, за да припомним някои от големите любовни истории на Кърк.

С Даяна Дил

Даяна Дил
Кърк се жени за първата си съпруга Даяна, също актриса, през 1943, като много скоро се раждат двамата им сина - Майкъл и Джоел Дъглас, и двамата успешни актьори.
Бракът не продължава безкрайно - развеждат се през 1951-ва, като Кърк изтъква като причина пълното несходство между двамата. "След раждането на Джоел /1947/, заедно установихме, че не сме един за друг, съответно се разделихме миролюбиво", казва звездата.

Със сина си Майкъл

С Ан Байдънс

Ан Байдънс
Кърк получава точния човек от втори опит. Сватбата с Ан е през 1954 /точната дата е 29 май/ във Вегас. Церемонията се запомня с пиперливи нападки между бъдещите съпрузи, разбира се, на майтап, а по-късно Дъглас споделя многократно, че спокойният и хармоничен брак с Ан е допринесъл много за дългия му живот. Двойката има двама сина - Питър, продуцент, и Ерик, актьор, който почива през 2004.

Кърк, Ан и малкия Питър

Кърк признава: "Късметлия съм, че открих сродната си душа преди много /именно 64/ години, и вярвам, че прекрасният ни брак и нашите дълги нощни "golden hour" разговори ми помогнаха да превъзмогна всичко".

С Ан

Двамата остават заедно до момента на смъртта му, като дори подновяват брачните си клетви през 2004 година.

Кърк със синовете си

Учителката

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.