Следва

Вечер на дизайнерите – част от световния конкурс Best Model of the World 2009.

Изящество и мощ в танца на Исабел Байон

Трудно е да се опише живата красота на танца и то на фламенко танца от Севиля, въплътена в танцьорката Исабел...

Events преди 14 години

Трудно е да се опише живата красота на танца и то на фламенко танца от Севиля, въплътена в танцьорката Исабел Байон.

Изящество, елегантност и мощ струи от всяко движение на Исабел Байон, която живее с танца от пет годишна възраст и може би още тогава в школата на сто процентовата севиляна, нейната преподавателка Матилде Корал, малката Исабел намира своето призвание.

Да танцува! Да танцува фламенко и то така както го правят в Севиля от век насам с огнена сила и чувственост! Високо вдигната глава, ръце във висините, кокетни движения на раменете и ханша, прецизна работа с краката, с респект към песента.

От началото на века до днес толкова много велики школи и танцьори се раждат и допринасят за развитието на фламенко танца. Формирането на всеки един изпълнител става в различна среда и контекст и това дава отражение в начина му на движение и изказ.

И развитието и отликите в танца идват от самите фламенко артисти. За фламенко танца и неговото изящество и мощ могат да се напишат много страници и все ще бъдат недостатъчно. Защото фламенкото не може да се обясни. Трябва да се почувства и изживее.

И затова ще ни помогне една от видните представители на това изкуство фламенко танцьорката, Исабел Байон, която пристига в София след 3 дни, за да представи спектакъла си “Tan Solo Flamenco” на 10 декември в зала 1 на НДК.

Ден преди спектакъла, на 9 декември Исабел Байон ще се срещне с представители на медиите в Институт “Сервантес”.

Спектакълът “Tan Solo Flamenco” на Исабел Байон е организиран от Джаzz+ и се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на Испания.

10 декември,
зала 1, НДК
билети на http://www.ticketplus.bg/

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?