Следва

Men Only: Какво ще е демоде през 2010

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Традиционните пет неща, които не ни се нравят много, много в модата, тази седмица са посветени само на мъжете...

All fashion преди 14 години

Традиционните пет неща, които не ни се нравят много, много в модата, тази седмица са посветени само на мъжете! Ти вече знаеш защо. А ето и кои са те:

1. Rad Hourani за 160G Magazine


Rad Hourani е страшно обещаващ млад американски дизайнер, който предизвика много буен отглас сред модните редактори през последните два сезона и ние не оспорваме това. Смятам, обаче също, че хубавите дрехи трябва да се представят по хубав начин, а фотосесията за 160G Magazine определено не е от най-сполучливите.

Елементарната, но и някак скучна обстановка носи тягостно настроение, допълнително усилено от черно-белите снимки.

2. Българските мъже не са достатъчно смели в стила си



Стилистите на SofiaStreetStyle постоянно се оплакват, че не могат да наберат достатъчно местни примери за умело подхождане към мъжките модни тенденции в България.

А повярвайте ми, те обикалят много, просто такива примери почти няма. Да вземем например рок трендa – мъжкарски, достъпен, капси, кожа, модерен и лесен. Това е само един от многото примери как да разнообразите гардероба си и да се чувствате актуални. Да вземем друго – жилетка, риза, панталон и хубави обувки, по-лесно от това, здраве му кажи. Събудете въображението си, обърнете гардероба, така и ние по-лесно ще си вършим работата!

3. Искаме да гледаме мъже!



Гледам си онзи ден една сесия, наречена с буквалното име Fashion Gone Nude (Модата, разголена), прекрасна сесия, в която почти голи жени, рекламират единични модни артикули , само че скъпи модисти и стилисти, защо не се виждат по-често и такива мъжки фотосесии, така мъжката мода би заинтригувала много повече и дамското съсловие. Но после се замислям, че в България все още си нямаме мъжко модно списание, в което такива сесии да бъдат поместени. Ами, хайде! Жените ще си го купуваме, дотогава ще разчитаме на онлайн качените чуждестранни издания.

4. Дизайнерите се страхуват от силната модна блогърска вълна

Кристофър Кейн се присъедини към Стефано Габана и Доменико Долче със страха си от нарастващото влияние на блогърите в света на модата.

Последните настаниха цели четирима на първия ред на представянето на новата си колекция. Както пише Wall Street Journal : “Това е бъдещето, колко млади клиенти не четат вестници, четат блогове!”.

От своя страна Кейн споделя, че за него това е лудост, защото ако искаш да прочетеш сериозна рецензия за ревю, няма да се допиташ до текст, писан от 14 годишно момиче. Ние смятаме, че този страх засега е излишен. Без вас тях нямаше да ги има, Кейн!

5. Сбогом Кристиан Лакроа




Френската модна къща преустановява временно участията си в модни събития, както и всички предварително запланувани ревюта, след като Шейх Айман, който се очакваше да купи Кристиан Лакроа за 100 милиона евро и да трансформира компанията в уникален лайфстайл бранд, не успя да внесе навреме договорения по сделката депозит.

С надежда за богати инвеститори, нека засега е довиждане, а не сбогом.
 

More from View Sofia

More All fashion