We <3 Techno, МЕТРОПОЛИС 2020

We <3 Techno, МЕТРОПОЛИС 2020

За техното с любов!

Техното е електронна танцувална музика, която се появява в САЩ през 80-те години на миналия век под влиянието на немските електронни експериментатори Крафтверк. Нейното отличително звучене бива прието безапелационно от публиката и за отрицателно време става изключително популярна не само в Щатите, но и в Европа.

В България жанрът бива представен в средата на 90-те години, като от този момент нататък, променя тотално облика на музикалната сцена у нас. Виновниците за това са пионерите МЕТРОПОЛИС, които в своята над 20-годишна история ни срещнаха с десетки техно гиганти от цял свят.

Именно те са и причината, поради която пишем тези редове. След краткото януарско затишие, което ни позволи да си поемем глътка въздух, повелителите на доброто настроение се завръщат ударно на 14-ти в Интер Експо Център, с We <3 Techno.

Едно събитие, което можем да определим като цветна палитра от класна техно музика - такава, каквато само МЕТРОПОЛИС може да ни поднесе.

Гостите, този път, са четири имена от световната електронна сцена, които са оставили траен отпечатък, именно заради огромната си любов към стила.

Първият от тях е диджей Ръш. Роденият в Чикаго ярък представител на джакинг техно и хаус музиката, стартира кариерата ви през 1991, като бързо си проправя път към Европа. Легендарното му парче от 2001 - Motherfucking Bass, се превръща в култ за почитателите на рейв културата и макар че Исая Мейджър (както е истинското име на 198-сантиметровия гигант) е личност, която се слави с особени способности в менажирането на гнева, то в никакъв случай не очаквайте да ви остави да седите спокойно и кротко във февруарската вечер. Особено след 10-годишното си отсъствие пред българска публика. Наскоро навършилият половин век диджей, с майсторски финес успява да нажежи атмосферата на дансинга, затова ви препоръчваме да се заредите с енергия!

Второто име от списъка на We <3 Techno e DVS1, който преди година успя да ни зашемети със своето хипнотично участие на Heroes Total в столичната Asics Arena. Роденият в Санкт Петербург, израснал в Минеаполис великан, е един от любимците на музикално изкушените в техно сцената. Американското величие се слави с огромна колекция от грамофонни плочи, което се превръща в основно оръжие в неговата творческа кариера. Дългосвирещите му сетове са известни с магичната атмосфера, създадена от съчетанието на прецизност и майсторски подбрана музика, които те хващат за гърлото и те пренасят през различни светове, които дори напредналия алгоритъм на апликацията Shazam не може да открие.

Третият артист, който ще излезе на сцената на 14-ти, е представителят на френската техно школа, Жулиан Жевел. Началото на кариерата му бележи релийза на неговия пръв хит Air Conditionne, който моментално става номер едно в Beatport. Честото оглавяване на множество класации в сайта за електронна музика му носят приза техно-диджей номер 1 за 2015. Издавал е релийзи за едни от най-големите техно лейбъли в света, като последният му Schema e от преди броени дни, за Drumcode. Последното гостуване на Жулиан бе точно преди 2 години, като чутовният му сет бе изпълнен с класно подбрана музика, поднесена с елегантен френски финес.

Последно, но не и на последно място, ви представяме Нур Джабер, която е най-младият представител в We <3 Techno. Ливанската чаровница, успешно инфилтрира берлинската техно сцена със своя силен емоционален заряд и разнообразна музикална култура. Младата дама е едно от най-бързо популяризиращите се имена в техно столицата, и макар големият й пробив да беше едва преди 4 години, със сета за Boiler Room, то тя вече е едно от разпознаваемите лица в цяла Европа. Сетовете й не познават музикални лимити. Истинското доказателство за таланта й бе едно от най-високите стъпала във всяка техно кариера - закриващ сет в "храма" Бергхайн в Берлин. Преди няколко месеца, тя оправда доверието и очакванията на всички с елегантните 12 часа космическо пътешествие. След трайния отпечатък, който остави при дебюта си за Метрополис, не се съмняваме, че Нур ще ни зашемети и във вечерта на 14-ти (сутринта на 15-ти).

Четирима артисти, коренно различни един от друг, но обединени от едно - своята любов към техното!


Билети за събитието може да откриете в мрежата на Eventim, Easy Pay, както и онлайн в платформата на Epay Go.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.