Следва

Male classics - Търси се пуловер. Спешно!!!

Men Only: Какво ще е демоде през 2010

Джентълмени, в тази специална седмица, посветена само и единствено на вашето добро самочувствие, искаме да...

Fashion преди 14 години

Джентълмени, в тази специална седмица, посветена само и единствено на вашето добро самочувствие, искаме да ви напомним че годината е към края си и следователно настъпва време за промяна.

И след като обособихме десет правила за това какво да носиш за зимата, нека си поговорим малко за нещата, които НЕ бива да си позволяваме през следващата година. Дамите за пореден път сменят предпочитанията си и ние – мъжете, за пореден път трябва да се приспособим.

С оглед да бъдем максимално полезни, проведохме едно малко, но все пак задълбочено проучване сред жените около нас. Ето ги и нещата, които в никакъв случай не трябва да си позволяваме, защото иначе рискуваме да ни отвърнат с едно пренебрежително – „много си демоде”.



Розово и лилаво. Докато преди време мъжете, облечени в тези цветове, изглеждаха смело и експериментаторски, сега нещата вървят в обратната посока. Класическите синьо, сиво и черно настъпват. На мода е традиционната мъжественост, и предполагам няма смисъл да ви казвам, че тя не включва който и да е бонбонен цвят.



И като казахме традиционна мъжественост, тук е мястото да ви осведомя, че метросексуалните мъже излизат от играта. Всички дами са категорични - не е нормално един мъж да има четири вида нощен крем. Това естествено не означава, че напълнo трябва да зарежем грижите за себе си.

„Един мъж трябва да има косми.” vs. “Не харесвам космати мъже.”
Тук има леко разминаване в мненията. Една част от дамите все още държат мъжът до тях да е напълно епилиран, но все пак, по-голямата част от тях затвърждават оформящата се тенденция в полза на окосмяването (която откъдето и да го погледнем спестява доста болка). В крайна сметка това си е въпрос на лични предпочитания.



Друг съществен момент е съчетаването на цветовете на обувките, чантата и аксесоарите. Стана ясно, че ако тези неща са в един и същи цвят, това е не само безвкусно, но и напълно демоде. Тук изключение прави само черното.



Напълно се забраняват всякакви герданчета, броеници, медальони, метални плочки, пръстени и т.н.. Бижутата трябва да бъдат сведени до абсолютния минимум. Като цяло жените стават все по-ревниви към нещата, които до скоро бяха тяхна запазена територия.

След като поговорихме за външния вид е време да обсъдим и някои навици и умения.



Освен ако не става дума за пури, пушенето се смята за абсолютно неприемливо. Тук всички дами бяха единодушни- пушещите мъже са демоде. Все по-голяма сила набират идеите за здравословен живот и активно спортуване. Така че, господа, захвърлете цигарите, настъпете фасовете и ходом марш към фитнеса.

Друго нещо, за което дамите са единодушни е въпросът с готварските умения. Естествено, знам, че всеки от вас може да готви, но повечето жени не смятат пържените яйца, макароните със сирене и разтворимите супи за връх в кулинарните умения. Ще се наложи да научите и някои други рецепти, ако искате да направите впечатление. И в този контекст, никога не изричате думите „жена”, „трябва” и „готви” в едно изречение. Никога.



Виртуалните начини за общуване са толкова старомодни, че ако не бяха необходими, бихме ги вкарали в графата забранени. Те са хубав начин да поддържаш връзка с някого, който е надалеч, но не и ако става въпрос за хора от същия град. Живите срещи и разходките на чист въздух, откъдето и да го погледнеш, са много по-добър начин за общуване. Имайте го предвид и не се застоявайте много пред компютъра. „Eдин мъж не трябва да прекарва повече от 14% от времето си във Facebook!”.

И така, нашият кратък обзор завърши. Ако все пак не сте съгласни с някое от нещата, изброени по-горе, няма проблем. Един мъж трябва да има лично мнение и да го отстоява. Тук всички сме на едно мнение.

More from View Sofia

More Fashion