Следва

Прецизната, но релаксирана класика на The Row

Носталгия по 60-те от Oscar de la Renta

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Фернандо Гарсия и Лаура Ким представиха късно снощи есенно-зимната колекция за 2020-та на Oscar de la Renta. Мястото на събитието е градската библиотека в Ню Йорк, а темата на подчертано парти колекцията е черно-белият бал, който Труман Капоти организира за Катрин Греъм през 1966г. Самият Оскар е присъствал на събитието, облечен в смокинг и закачлива маска за лице.


"Цялата литература е клюки" и още много от Труман Капоти


Креативното дуо споделя още, че черпи инспирация едновременно от произведения на Караваджо и Дисни принцесите, които всички ние добре познаваме. Самите Гарсия и Ким се шегуват, че за Оскар те са били именно "Чиракът на магьосника", давайки препратка към фентъзи филма: "Появявахме се шумно в студиото, създавахме творчески хаос, вилнеехме наоколо и творихме неща, които го караха да се усмихва."

Колекцията открива със серия ежедневни визии, решени в ярки color-block мотиви като циклама, синьо и червено, за да премине плавно към вечерния line up, истинският акцент в есенно-зимната колекция. Именно Гарсия и Ким са имената зад божествената рокля на Скарлет Йохансон от Оскарите в неделя вечер, и макар и роклята да е правено специално за нея, част от основните елементи присъстват в няколко от дизайните за новия сезон. Те работят основно с коприна, инкорпорирайки chiaroscuro принтове в различни композиции.

Наблюдаваме още апликации, наподобяващи фойерверки и пера, които разточително биват настанени в горната част на златната плисирана рокля.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.