Следва

Дневен ХОРОСКОП - 12.2.2020

Коя е госпожата в Армани? Майката на Лора Дърн, превъзходна "бяла" дама със стил или просто Даян Лад

Черен смокинг, бяла блуза, диаманти...

Celebrities преди 4 години

Комбинацията, описана горе, перфектно довършва и без това изящния образ на Даян Лад, импозантната и много елегантна 84-годишна майка на чисто новата носителка на Оскар за поддържаща женска роля в The Marriage Story - Лора Дърн.

Майка и дете се появиха заедно на Церемонията вчера и предизвикаха възторг, породен от осезаемо прекрасната спойка помежду им. Даян Лад е известна холивудска актриса, бащата на Лора - Брус Дърн, също е прочут актьор. При вчерашната поява на Лора и Даян заедно на червения килим, се оказа, че мнозина изобщо не са подозирали, че двете талантливи и красиви жени имат роднинска връзка, още по-малко толкова близка.

Изненадата при пристъпването на двете дами по червения килим пред Долби Тиатър бе осезаема, като се пренесе светкавично и в социалните мрежи. Освен очевидната особеност, че дуото изглежда прелестно, се оказа наистина изненада, че Лора е щерка на госпожа Лад. Както споделиха коментатори: "Много хора бяха извънредно изненадани да открият, че Даян е майка на Лора, на това е факт, всъщност госпожа Дърн произлиза от много известно семейство..."


Даян Лад и Брус Дърн

Коя е Даян Лад?
Лора Дърн се ражда в семейството на Даян Лад и Брус Дърн на 10 февруари 1967 година. И двамата, Даян и Брус, които се развеждат точно две години след раждането на бебето, са актьори, като Даян (родена през 1935г.) е доста по-известна, най-вече заради касовите филми с нейно участие, сред които "Палавата Роуз" и "Коледна ваканация" (National Lampoon's Christmas Vacation).

Точно като дъщеря си, Даян е номинирана за Най-добра актриса в поддържаща роля, при това цели три пъти, за: "Алис не живее вече тук", 1975, "Диво сърце", 1991, и "Палавата Роуз", през 1992-ра.

Самата Лора партнира на майка си в "Палавата Роуз", като дори е номинирана за Най-добра актриса в главна роля същата година. Това е и първият път в историята, в който майка и дъщеря са номинирани за ролите си в един и същ филм в една и съща година. Интересното е, че, по думите на самата Лора, родителите й изобщо не са искали тя да тръгва по техния път, или поне не в детството й.

"Те не искаха да го правя (да ставам актриса)", споделя Лора миналия ноември в интервю за Variety. "Майка ми дори се опитваше да ме откаже. Мисля, че като жена в индустрията, се е тревожела за мен, особено като дете... Тя се притесняваше ужасно много за мен и бдеше над сигурността ми като лъвица, докато растях. Баща ми, пък, смятам, беше убеден, че ще намеря нещо друго, което да ми е интересно и актьорството въобще няма да е тема с течение на времето."

Естествено, веднъж решила, Лора става актриса. За което до днес е благодарна на родителите си, нещо, което призна и в снощната си реч от най-високата актьорска трибуна: "Някои казват, че никога не трябва да се срещаш с идолите си, но аз бих казала, че ако наистина се окажеш благословен, те биха били твоите родители. Споделям тази награда с моите актьори идоли, с моите легенди, Даян Лад и Брус Дърн. Вие спечелихте. Обичам ви", каза развълнувана Лора в речта си при награждаването.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.