Следва

Мрачната драма на Rodarte

Пътят към устойчивата мода на Gabriela Hearst

За Есен/Зима 2020-та Gabriela Hearst продължава с посоката към устойчива мода.

Runway преди 4 години

Всъщност уругвайската дизайнерка говори за устойчива мода и най-важното твори такава, още отпреди темата да добие подобен световен мащаб. За новата си колекция тя използва изцяло отпадъчни продукти, които биват рециклирани, самата тя споделя следното: "Когато поставиш рамки на креативността, тя става по-фокусирана. Опитахме се да направим старите неизползваеми материали да изглеждат елегантни, софистицирани и желани. Трябва да стигнем до решението как да развиваме бизнес в реалността, в която живеем. Всичко, което правим изисква енергия и точно с тази енергия трябва да се движим напред. Трябва да върнем модната индустрия назад във времето, когато хайлайт бе майсторството и се правеха специални неща, издържащи теста на времето. Трябва да започнем да произвеждаме по-малко и със смисъл, защото след 10 години ще изпитаме недостиг на вода и с климатичните промени, случващи се постоянно, нещата ще добият нов смисъл."

Тя използва ресурси, с които вече разполага, а не създава нови - така наблюдаваме работата с палта от минали сезони, които тук биват разрязани и после съединени помежду си с разпознаваемия за дизайнерката шев - едно в тъмносиньо и едно в бежово, създавайки color-block ефект.

Екипът зад Gabriela Hearst работи още със стари турски килими, които тук биват преработени в красиви палта, част от приятната и много фина хипи естетика, разгледана за Есен/Зима 2020-та. Шаловете са големи и плетени, с ресни и ръчно изплетени в Уругвай от рециклиран кашмир от предишни сезони на къщата. Тейлърингът, разбира се, е основно засегнат и в тази колекция, както всяка друга, все пак Gabriela Hearst издигна престижа на бранда си именно с изкусните костюми и палта в безупречно много високо качество.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.