Мрачната драма на Rodarte

Мрачната драма на Rodarte

Лаура и Кейт Мълеви, сестрите зад Rodarte, откриват вдъхновение за новата си есенно-зимна колекция във филма на Франсис Форд Копола "Дракула" от 1992г.

Макар и двете дизайнерки открито да цитират филма и вампирите като отправна точка за създаването на line up-а, дрехите не се вписват особено в готик естетиката, която първо идва наум. Те подхождат към темата небуквално, разглеждайки типичния за бранда кич в букет от ярки цветове и претруфени, но много приятни декорации. Силуетите са по-скоро препратка към 40-те години на миналия век със силно подчертани талии с коланчета, обем в раменете, къдри и много флорални принтове. Откриващата рокля в бяло и червен polka dot мотив, разходена от Бела Хадид, чудесно интерпретира естетиката на цялата колекция. В разпознаваемия Rodarte маниер, сестрите Мълеви прокарват едновременно фееричност, кокетност и мрачна драма, а крайният ефект не натоварва окото, напротив, развеселява с идея, замисъл и изпълнение.

Вечерното облекло, както във всяка друга колекция на бранда, така и в тази е широко застъпено - хайлайт са изкусните драпирани топове, полупрозрачни, с набирания и/или къдри, с пайети или без. Пайетите сами по себе си присъстват усилено във визиите, а най-успешните аутфити са именно тези, в които въпросната декорация е преразгледана от глава до пети.

Цветовата палитра, подобно на заложената тема, се редува измежду сочните и радостни тонове на червено, тюркоазено и зелено и тези, олицетворение на мрак - черно, тъмнолилаво, тъмносиньо и целият отбор металически отблясъци, които максимализмът е способен да понесе.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia