Следва

Sofia Street Style: черно-розовият прочит на един почти пролетен софийски ден

Мрачната драма на Rodarte

Лаура и Кейт Мълеви, сестрите зад Rodarte, откриват вдъхновение за новата си есенно-зимна колекция във филма на Франсис Форд Копола "Дракула" от 1992г.

Runway преди 4 години

Макар и двете дизайнерки открито да цитират филма и вампирите като отправна точка за създаването на line up-а, дрехите не се вписват особено в готик естетиката, която първо идва наум. Те подхождат към темата небуквално, разглеждайки типичния за бранда кич в букет от ярки цветове и претруфени, но много приятни декорации. Силуетите са по-скоро препратка към 40-те години на миналия век със силно подчертани талии с коланчета, обем в раменете, къдри и много флорални принтове. Откриващата рокля в бяло и червен polka dot мотив, разходена от Бела Хадид, чудесно интерпретира естетиката на цялата колекция. В разпознаваемия Rodarte маниер, сестрите Мълеви прокарват едновременно фееричност, кокетност и мрачна драма, а крайният ефект не натоварва окото, напротив, развеселява с идея, замисъл и изпълнение.

Вечерното облекло, както във всяка друга колекция на бранда, така и в тази е широко застъпено - хайлайт са изкусните драпирани топове, полупрозрачни, с набирания и/или къдри, с пайети или без. Пайетите сами по себе си присъстват усилено във визиите, а най-успешните аутфити са именно тези, в които въпросната декорация е преразгледана от глава до пети.

Цветовата палитра, подобно на заложената тема, се редува измежду сочните и радостни тонове на червено, тюркоазено и зелено и тези, олицетворение на мрак - черно, тъмнолилаво, тъмносиньо и целият отбор металически отблясъци, които максимализмът е способен да понесе.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.