Следва

Street Style: The New Yorkers

Кайли Дженър за децата, козметиката и милионите... фенове, пред Harper’s BAZAAR

Офисите на Kylie Cosmetics заемат последния етаж на квадратна сграда от стомана и стъкло в близост до магистрала, непосредствено извън Лос Анджелис.

All fashion преди 4 години

Кристин Ленън разказва в детайли за един ден, прекаран в компанията на Кайли Дженър, докато й взима интервю за последния брой на Harper's BAZAAR:

Ако ви светеше слънцето в очите, поставени пред сградата, щяхте да заключите, че сте някъде в Юта. Навява хладен зимен вятър, паднали листа и прах се вихрят на височината на кръста.

Кайли Дженър, 22-годишната красавица, майка на двугодишната Сторми Уебстър (от бившия й вече съпруг, рапърът Травис Скот) и най-младият член на семейство Кардашян-Дженър е някъде вътре в тази сграда, докато се готви за фотосесиятата за Harper’s BAZAAR.

Дългогодишните фенове на Keeping Up With The Kardashians (или KUWTK ) помнят Кайли като по-малката сестра в риалитито, което дебютира през 2007-ма, когато тя e едва 10-годишна. В началото Кайли и по-голямата й сестра Кендъл - децата на матриархата Крис Дженър и нейния тогавашен съпруг - Брус, носител/ка/ на златен олимпийски медал, днес вече превърнал се в Кейтлин Дженър след смяна на пола, трябва да влязат в ситком стила на поредицата, за да осигурят контрапункт на вече развитата драма, която включва роднините Кардашиян - по-големите братя и сестри Кортни, Ким, Клои и Роб.

Впоследствие по-малките сестри Дженър изковават собствен път: Кендал като един от топмоделите в индустрията, Кайли - като собственик на бюти марка, чиито старт бе поставен с продажбата на червила, а след големия интерес дойде и пълният набор от грим и продукти за грижа за кожата. Кайли и Крис, които ръководят бизнеса заедно, наскоро продадоха мажоритален дял от компанията на стойност 600 милиона долара на козметичния конгломерат Coty, който оцени Kylie Cosmetics на над 1 милиард.

Обратно към офиса на Kylie Cosmetics: стените са боядисани в бяло с черни и нежно розови акценти, подът е от полиран бетон. Грамадна стена е покрита с конзола със списания, кориците са на Kardashians и Jenners: Kim и Kanye; Kylie и Kendall; Kim, Kendall, Kourtney, и Khloé соло; Kylie и Kris...

В друга стая има автомат за шампанско. В кухнята - хладилници със стъклени врати, пълни с вода, сок, кока-кола. На плота прецизно е ситуиран буркан с Орео, начинът на подредба е предпочитан от сестрата на Кайли - Клои. Другите буркани са пълни с розови бонобни, а бебешки розови кадифени въжета на розови метални стойки изглежда сякаш придържат камерите, с които се снима в този момент.

Служителите в просторни кабинети и офиси със стъклени стени, до един въоръжени с идентични бебешки розови телбодове и дозатори, поддържат бизнеса на Lip Kits, Kyshadows и Kylie Skin, най-новият подбранд. Всички са заобиколени от четири метра високи снимки на Кайли в провокативни пози. Нейните известни устни - тези, които продават хиляди комплекти за подобен ефект, са фокусната точка. При условие, че може да свалите очи от тялото й, разбира се.

Когато за първи път забелязвам Кайли, тя носи подстригани екстеншъни и бяла рокля. След това изчезва за около час и се връща с оформена сложно перука, по модел на Dolce&Gabbana. Елегантно я следва група от четирима - асистент, фризьори, гримьор. Четворката се придвижва в група на няколко крачки отзад, като придворни.

Интервюто е насрочено да започне веднага след снимките. Но след 10 часа за коса, грим и множество промени в стайлинга, тя разполага с малко повече от половин час да поговорим. Часът е 19:00 и наближава времето на сънливата Сторми. Кайли иска да се прибере.

Питам дали е предвиждала успеха на Kylie Cosmetics. "Не мислех, че е възможно", казва тя, увита в пухкава розова роба, сваляйки грима и перуката, докато антуражът й чака наблизо. "Не мислех, че ще се превърне в моя работа. Въпреки че винаги съм обичала грима. Непрекъснато гледах уроци. Често експериментирам със собствения си грим или с този на мама. Винаги съм обичала това, бях обсебена особено много от червилата".

"Kylie се занимава с всички творчески неща - тя е изпълнителен директор", казва ми по-късно майка й Крис. "Беше много мотивирана в периода на разраставане на компанията. Аз съм оперативен мениджър. Помагам във всичко, случващо се зад кулисите. Но тя имаше ясна визия, още от 15-годишна - бе невероятно да я гледам как реагира на живота, затова реших да отстъпя крачка назад, за да видя как тя се развива".

"Мисля, че беше само въпрос на време", казва Кайли за сделката с Coty. "Имаме страхотен екип, но аз и майка ми ръководим групата, което означава, че и занапред нищо няма да се промени. Все пак се надяваме, че с това партньорство ще разширим много Kylie Cosmetics, като стигнем до целия свят, съответно ще наберем още невероятни хора в екипа и ще разширим бизнеса."

Обратно на родителите си, Кайли и Кендъл израстват в реалити формати. Кайли твърди, че не помни много от живота си преди KUWTK. "Дори преди шоуто, баща ми редовно събираше публика около себе си, така че аз винаги съм била в тази енергия. Не знам. Мисля, че е благословия начинът, по който всичко се случи така рано. Защото наистина не знам какво би било да не съм известна... ".

"Публикувах снимка наскоро, на която Клои къпе Кайли в сифона на кухнята. Това беше животът ни, докато бяхме малки. Имахме около 75 родителя, учехме се от всички тях, от техните грешки. Кайли живееше наблизо, на около 35 секунди от Крис и останалите членове на фамилията. Допреди 10 години Калабасъс, където кулата К се намира, бе заспало предградие на LA, днес е сред най-търсените квартали с най-скъпите имоти в сайта ZILLOW. Казвам го само за да демонстрирам колко гъвкав е родът на Кайли в умението си да прави нещата да изглеждат бляскаво." След няколко кратки години, Кайли, под зоркото око на Крис, изгражда бизнес за милиарди и събира армия от 157 милиона инстаграм последователя (която все расте), с перфектно усвоеното си умение да изглежда неустоимо за феновете си.

Приятно озадачаващо е, че Кайли се съгласява да отговори на всички въпроси. Все пак, социалната медия й осигурява директна връзка със света. Тя контролира профила си, като споделя само това, което иска. И нищо повече. За доказателство взимаме първата снимка на Сторми, публикувана на 6.12.18, която е най-харесваната снимка в целия инстаграм за цяла година /в момента тя притежава 3 от 10-те най-лайквани поста на всички времена в платформата и 7 от най-добрите 20/.

През 2018-та, след като Kylie tweet-на разочарованието си от променения дизайн на Snapchat, акциите на компанията загубиха 1.3 милиарда от стойността си. Питаме Кайли кога реално осъзнава влиянието си: "Може би, когато излязох на червения килим с Ким. Винаги съм знаела, че моето семейство е голяма работа, но аз като индивидуална личност започнах да разбирам силата си, когато започнах да комуникирам в социалните мрежи. Или когато си боядисах косата синя и я подстригах. След това всички започнаха да си боядисват косите сини и да ги подстригват. Реагирах с Wow, защото започнах да усещам влиянието, което имам, а бях на 16.“ От всички Кардашян, Кайли е най-близо до предприемаческите импулси на Крис. "Роднините ни ни сравняват непрекъснато."

Последните 5 години, откакто баща й стана жена, са доста трудни за семейството. "Моят баща беше най-добрият, докато растяхме... Никога не пропускахме да поиграем, водеше ни на училище всеки ден, а то беше на 45 минути от къщи."

Докато говорим и снимаме, Кайли се радва на кратките посещения на Сторми, отстрани погледнато изглежда възхитително, като Instagram story или видеоклип. Въпреки че Кайли и Травис Скот вече не са заедно, тя споделя, че е решена да осигури на дъщеря си и двамата й родители. "Имаме страхотни отношения", казва Кайли за Скот. "И двамата обичаме безусловно Сторми и искаме най-доброто за нея. Оставаме свързани и равностойни. Мисля често за моите родители в дадени ситуации, какво те биха направили с детето. Защото ние бяхме много свързани и аз искам същото за моята дъщеря."

Старае се да подготви дъщеря си, че с порастването си ще бъде обект на интерес, точно както самата Кайли е. "Мисля много за това, светът в днешно време е откачен. Излагайки я на целия негатив, който идва с интернет, мисля и за това. Просто се опитвам да направя всичко възможно, въпреки че още е малка, да й напомня колко сме благословени и че това не е обикновен живот, който живеем. Това е просто нашият живот. Хората искат да ни снимат. Мисля, че би се почувствала различно, ако й покривах лицето с думите "Не гледай".

Планира ли да има още деца? "Приятелите ми ме натискат за това. Те обичат Сторми. Определено чувствам нужда да й дам братя и сестри, но нямам план".

"След като забременях, прекарвах много време вкъщи, обичам дома си. Да лежа в леглото и да гледам филми, като просто забравя за света. Понякога си давам почивка от бизнеса, давам на бавачките почивни дни и се мотая вкъщи със Сторми".

Питам Кайли дали някога е присъствала на неделна служба на Кание. :Била съм и е невероятно. Причината да не ходим често е, че започва в 9 сутринта в неделя, а ако не работя, това не е време, в което обичам да излизам."

С отмиването на сложния грим, лицето на Кайли се показва бавно. Луничките от детството все още са там. Веждите са невероятно перфектни. Красива без контутиране на лицето и очертани устни, тя в естествения си блясък може да облече дънки и пуловер и да отиде до магазина, почти незабелязано.

"Рядко се случва цялото ти семейство да е на твоя страна", казва Кайли. "Мисля, че е, защото всички ние сме себе си. Подкрепяме се взаимно. Ким, Клоуи или Кендал не могат да започнат просто да се държат различно някой ден. Много държим една на друга Винаги мога да отида при майка ми, баща ми или някоя от сестрите ми, защото всички знаят през какво преминаваме."

Най-важното за Kardashian-Jenners е, че са обединен фронт, и когато Кайли казва, че не се състезават помежду си – или с някого - й вярваме.

More All fashion