Следва

Сбогом, BRAVACASA!

Нюйоркската мечта на Марк Джейкъбс

Последното ревю за седмицата на модата в Ню Йорк бе това на Марк Джейкъбс.

Runway преди 4 години

Изключителното дефиле, много в стила на Джейкъбс, открива небезизвестната нюйоркска танцьорка Керъл Армитаж, извоювала си славата на "пънк балерина" през 80-те. Пърформънсът й е кратък, но запомнящ се, а последвалите на подиума визии ясно и категорично поставят отправната точка - 60-те години на миналия век. Предимно в нежни пастелни цветове, поне по отношение на ежедневното облекло, ансамблите в мини дължини и кокетни кройки от най-стилните години на Джаки Кенеди и Роузмари Удхаус отговарят на всички отличителни признаци на въпросната епоха, но и също така се характеризират с минимализъм, който според бележките, оставени за колекцията, се отнася до естетиката в началото на творчеството на Джейкъбс. Това са 90-те години на миналия век, когато дизайнерът прави първи стъпки в своя личен бранд.

Приятно ретро кройките идват с отличителни знаци като А-образни кройки на роклите, полите и връхните дрехи; палта с по три големи копчета; прави панталони; координирани по силует и цвят якета и поли; цветни чорапогащници, задължително съчетани с останалата част от аутфита. Монохромната палитра е осново действаща в колекцията - в розово, жълто, синьо, червено и кемъл, а изключение правят единствено вечерните визии, при които наблюдаваме много металик и сложни флорални декорации, доближаващи се много повече до колекция висша мода, отколкото прет-а-порте.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.