Следва

You're #PerfectMatch, Невена & Свилен!

Говори ми за ЛЮБОВ, Радо Илиев, на "Екшън" режисьорът

Нали вече не ви е странно как всяка година след месец януари идва февруари, а ние, специално за вас, вече за пети път "го крадем" (и ни е много гот от това плячкосване!) и правим подвластен на чувствата, страстта и любовта! Да, на тази луда, луда Любов!

Ще говорим за Любов, и още как! Няма да спираме скоро! Ще Я гоним, търсим, крадем, целуваме, разобличаваме, осуетяваяме, сграбчваме, освобождаваме, прегръщаме, ако се налага - ще ѝ разкъсваме дрехите, дори! И Тя, също като близката си роднина Истината, е още по-красива, разгорещена и сексапилна, когато е гола.

Love преди 4 години

Грабваме ви за ръка и скачаме с широко затворени очи в динамично приключение, под артистичното съзерцание на един скрито талантлив, бохемски брадясал и мнооого секси мъж. Днес, относно пускането/приглушаването на осветлението, дрехите, обличащи/събличащи Любовта, нейните сюжети и подкасти, с нас ще откровеничи режисьорът Радослав Илиев.
Той определено е човек на изкуството, с широк диапазон от наблюдения и възможности. Завършилият режисура в НАТФИЗ, от класа на проф. Иван Ничев ("Звезди в косите, сълзи в очите", "Иван и Александра", "Пътуване към Йерусалим", "Можеш ли да убиваш" и мн. др.) и дипломиран от проф. Владислав Икономов, последно "ни застреля" с горещия си кинодебют "Екшън", излязъл официално в кината ей сега, на 31.01. тази година. Не сте го гледали?!? Вървете! Смях, безумие, гафове и екшън в едно! Може би и защото филмът е първият самостоятелен на сценариста, наш приятел и „грешник” в любовната ни изповедалня Тео Чепилов ("Под прикритие", "Стъклен дом", "Домашен арест").


Бекстейдж кадри от "Екшън"

Радо е "замесен" и в поредиците "Другата България", "Понеделник 8 ½ ", "Би Ти Ви Документите", музикалното предаване "Техно". Той е и един от режисьорите на "Бон Апети", както и на документалните филми "Българският 20 век" и "Студената война".

И все пак в Радослав се крие едно поривисто момче, готово на следващата си пламенна постъпка. Особено, когато говорим за "малките" неща от Живота. Няма да "избоде очите ви" с професионалното си порт-фолио, въпреки поантата на името си. Не би ви занимавал с работните си неволи, ако сте на приятелски разговор. Би споделил с вас и последната си глътка бира, защото така е щастлив.

Камера - работи! И - екшън!


Бекстейдж кадри от "Екшън"

View Sofia: Като режисьор и на кулинарно предаване (а и не само поради тази причина) сподели с нас наблюденията си - любовта на мъжа наистина ли минава през стомаха му?! 
Радослав Илиев:
Тази максима хем е вярна, хем е шаблон. Но, ще използвам друго по-вярно за мен клише за мъжете, че те са най-добрите готвачи. По принцип съм скромен и деликатен човек, но смело мога да кажа, че съм мноооого добър в готвенето. А казват, че когато правиш нещо със страст и любов, привлича същото. За мен готвенето е свързано с отношението ми към живота, секса и любовта!

V.S.: Кога женското "Не" е "Да" и обратно, подхвърлено към мъжа, когато иде реч за чувства?
Р.И.:
Езикът на тялото - очите, жестовете. Но най-вече онова вълшебно магнитно поле в корема, което те вдига във въздуха, както във филма "Три метра над небето". Няма как нито да се опише, нито да се сбърка, а само да се чувства. В такива моменти си казваш – какво става с мен?! И няма "НЕ", всичко е "ДА"! Сега ми стана малко тъжно... Отдавна не съм изпитвал нещо подобно и да-то е ДА, а не-то си е НЕ. Тябва да се хвана в "ръце", наздраве!

V.S.: Опиши ни най-любимата си страстна филмова ситуация между двама (или повече хора), за която и ти тайничко си метаеш! Кое предпочиташ – да я заснемеш или да участваш в нея в реалния живот?
Р.И.:
Спомням си, че като младеж гледах един безумен фантастичен филм, в който на една планета получаваха енергията от женските оргазми. След това имах безкрайни безсънни нощи... Иначе, в съзнанието ми сега изниква онова култово кръстосване на краката на Шарън Стоун в "Първичен инстикт". С годините започвам да обръщам внимание на детайлите. Но не бих отказал участие във филм като "Широко затворени очи".

V.S.: Ако сменим питието на боговете в израза In vino veritas със седмото изкуство и за миг проповядаме, че "В киното е истината", кой за теб е филмът, който показва/разказва най-странната, страстната, изпепеляващата, драматичната, истинската любовна история? Какво можем да научим от него?
Р.И.:
Филмът на Роман Полански "Горчива луна". Гениален! Тук страстта граничи с разрухата, любовта с обсебването, а героите превръщат своите чувства в цинични отломки, които помитат и последните останали човешки чувства в тях. И въпреки това, цялата ситуация омагьосва ума и сетивата до краен предел.

V.S.: Любовта дали е време за екшън? Какво трябва и не бива да се прави, когато човек обича?
Р.И.:
Любовта винаги е ЕКШЪН. Няма ли екшън, се прехвърляме в социално-битовия жанр или някоя любовна мелодрама. За мен е много важен следният принцип – не наранявай човека до себе си!

V.S.: А ти какво научи в годините за отношенията и чувствата между хората? Кои са най-честите грешки, които си допускал? Би ли ги поправил?
Р.И.:
Трябва да показваш, доказваш и казваш "Обичам те!" всяка свободна секунда, без страх, срам или задръжки. Имам напредък.

V.S.: Говорейки за обич, кои са онези "неща", които все остават невидими за очите и душите ни? Има ли рецепта за подходящия лек?
Р.И.:
Рецепта и лекарство – не! А и не искам да се лекувам! Невидимото е видимо, когато обичаш някого. Карате ме да извадя на показ романтичната си душа, а в момента мисля само за секс!... 

V.S.: Харесва ли ти, когато една дама е заинтригувана от теб и показва това? Кое "винтидж" качество, дейстие в нежния пол ти липсва днес?
Р.И.:
Всички средства са позволени. Естествено, и аз имам някакво его, и бих си казал "Е, и мен някой ме харесва!" Но ситуацията би била много деликатна, ако дамата на мен не ми пасва. В такива моменти опитвам да се измъкна някак, но без да наранявам ничии чувства. Подхождам с хумор и самоирония - почти винаги работи! Харесвам диви, луди, естествени жени, които знаят какво искат.

V.S.: А сега опитай да си представиш, че си жена! Провидя ли се?! Какво би очаквал от поведението на някой мъж, когато реши да привлече вниманието ти? 
Р.И.:
Бертолт Брехт е казал точно и ясно: "Мъжът си е мъж!"

V.S.: Какво, според теб, искат/дават жените? Кое е нещото, което задължително би желал да направиш и евентуално - разбереш, ако за 24 часа си жена?
Р.И.:
Всички помним филма с Мел Гибсън и Хелънт Хънт "Какво искат жените"! В крайна сметка искаме едно и също - любов. Да даваме и получаваме любов. Май стана сълзливо... Не знам защо, но винаги се притесняваме да изразяваме чувствата си. А понякога и жените, и мъжете често не знаят какво искат. Най-вероятно, затова само 24 часа няма да ми стигнат!

V.S.: А какво днес искат/дават мъжете? Има ли нещо, което не ти допада в поведението им?
Р.И.: 
Ще цитирам малък стих на гениалния поет Константин Павлов от поемата му "Надпяване", във филма "Масово чудо": "Тема - котка. Чувство - нежността: (Аз ли не мога да бъда нежен! АЗ ЛИ НЕ МОГА ДА БЪДА НЕЖЕН!)". Но, нали знаете, поетите у нас ги разстрелват...

V.S.: Молим да използваш думите „Тази луда, луда любов“ в едно изречение (или повече...)!
Р.И.:
 Тази луда, луда любов в този луд, луд свят... но винаги - Любовта е лудост!


P.S.: Екипът на ViewSofia благодари от сърце за уютната атмосфера и незаменимото домакинство на най-усмихнатите хора и наши приятели от Restobar Constantinoff, задоволяващи на мига всеки клиентски каприз.

Както и на безценното бижу Huawei P30 Pro, без което запечатването на тези съкровени мигове не биха били възможни!

Както и на ВОДАТА, която пием всеки ден - ВЕЛИНГРАД, от душата на Родопите!


Припомнете си отново какво ни говориха за любовта и:
Йоанна Темелкова
Михаил Крумов
Димитър Павлов

More Love