Следва

Какво ново: "Крадецът на ябълки" закри социалните си мрежи

Джеф Безос си, искаш китна къща с история, купуваш. За 165 милиона!

Което те прави човекът с най-скъпия имот в Калифорния - малка спретната къщурка в Лос Анджелис за 165 милиона долара.

All About Life преди 4 години

За придобивката, иначе с усмъртителен ценови етикет, най-заможният човек на планетата дефакто е отделил 1.5% от състоянието си, което възлиза към момента на 132 милиарда долара. В превод, ако заработваш например 110 000 лева на година чисти, си взимаш топ недвижимост за 135 лева.


Обичта на известните: Безос и Лорън, двойка със стил


Според информация на The Wall Street Journal, създателят на Amazon, Джеф Безос, вчера е финализирал сделката за придобиването на новия си дом (конкретно Warner Estate, с площ от 6 хектара в района на Бевърли Хилс, с голф игрище, тенис корт, и прочее дребни екстри), с което дефинира най-скъпата имотна сделка за всички времена в региона на Ел Ей. Предишният собственик на ранчото е Дейвид Гефен, друг неприлично богат човек, който пък го придобива през 1990-та за също крупна, но не чак така величава сума.

Сумата, както и да я въртим, е огромна, особено съотнесена към идеята, че я влагаш в нещо, в което ще живееш, т.е. не е бизнес, не е предприемаческа идея, не е благотворителност. Припомняме, че Безос похарчи 80 милиона за апартамент в Ню Йорк по-рано тази година, т.е. все още не е известно къде неговата фина физика ще обитава основно - Джеф е висок 1.70.


Ваканцията на известните: Безос, обеднял с няколко милиарда, но по-щастлив от винаги


The Warner Estate е дизайнерска поръчка от 30-те години на миналия век на Джак Уорнър, бивш президент на Warner Bros. За построяването й са отишли 10 години, а терасите, къщите за гости, тенис корта и останалото, я правят къща-мечта.

В контекста на горното, при замисляне установяваме, че на практика е трудно да осмислим точно колко богати са най-богатите хора на земята. Разликата между наличното в техните банкови сметки и вашата, да, в качеството ви на човек, който в момента чете това, е, че те могат да си позволят да покрият ваканционните си разходи или да си причинят покупка от типа на самолет или яхта само от лихвите. Редно е вероятно да се добави и това, че Amazon е платил точно 0 долара федерални данъци през 2018-та при 11 милиарда долара печалба преди облагането, а тази година ще трябва да плати 162 милиона долара върху 13.3 милиарда печалба - така ефективната данъчна ставка в този случай е едни много мънинки 1.2 процента.


Най-богатият човек в света се разведе: Безос компенсира жена си с близо 39 милиарда


Американците, наясно с тези сметки в частта на финансово грамотните граждани, леко злобеят в момента, че Америка се движи от хора като Безос и винаги е било така, т.е. от хора с огромни притежания, като Amazon Web Services, които държат огромна част от мрежата в САЩ въобще.

Изчисленията показват, че самите вие вероятно плащате повече данъци, ежегодно и редовно, отколкото Джеф Безос някога ще плати. И се надяват, че в двореца на Безос в Бевърли Хилс, освен удобството и лукса, са се настанили и куп сърдити духове. За което на Джеф и бъдещата му госпожа, едва ли им пука.

More All About Life