Следва

Експериментът възможен с Мартин Косташки

Best Мodel of the world показа национални костюми от 56 страни

В понеделник вечерта станахме свидетели на първото дефиле от конкурса Best Model of the World 2009 под надслов...

All fashion преди 14 години

В понеделник вечерта станахме свидетели на първото дефиле от конкурса Best Model of the World 2009 под надслов „Вечер на нациите”.

Автентичен шопски танц на ансамбъл „Балкан” откри нощта, а 56 модели от чуждите страни показаха пред официалните гости националните и емблематичните костюми на своята родина.

България се представи с тоалети, вдъхновени от епохата на Средновековието и от времето на Априлското въстание.

Костюмите бяха оценявани по сложност на изпълнение, материи, символика, творческо решение и автентично пресъздаване на националния дух.

Победителите в категория „Национални костюми” ще бъдат обявени на гала церемонията на 11 декември в Зала 1 на НДК, която ще се излъчва директно от 22:00 по Нова ТВ.

Специални гости на „Вечерта на нациите” бяха представители на посолствата на държавите участнички в конкурса.


Четиримата български модели в национални костюми и Деси Тенекеджиева

Водещи на дефилето бяха Деси Тенекеджиева и Валери Марков, които забавляваха гостите до късните часове, a Деси представи част от песните от най-новия си Chill проект, като специално подари на благотворителната асоциация „С лице към света” своята песен „We Can Be”, която носи силно послание за човешката доброта.



Друга основна част от церемонията беше благотворителен търг, в който участваха всички гости и партньори на конкурса. На аукциона бяха представени продукти и модели на основните спонсори на събитието, а събраните средства са за асоциация „С лице към света”, която осигурява финансова и психологическа помощ на деца и млади хора с тежки лицеви малформации и деформации.

В края на търга г-жа Мария Бонева – изпълнителен директор на асоциацията, благодари на всички участници в него.

Победителката от конкурса през 2007-ма година, Адемокоя Олубукола, изтегли тримата победители от специално разигралата се томбола на мебели Gaultier, които празнуваха своят втори рожден ден.


 

More All fashion