Следва

So Frenchy с Тома Дютрон в Sofia Live Club

Седемте evergreen любовни парчета, звучащи през нашите Huawei FreeBuds 3

Защото Nothing Compares 2 Them!

Music преди 4 години

Цял месец Говорим за ЛЮБОВ, разказваме за ЛЮБОВ, оглеждаме се пак в ЛЮБОВ, в деня на Празника й, е време и да я слушаме. Най-добре да е под формата на абсолютна класика, а още по-добре да звучи през Huawei FreeBuds 3 - препоръчваме червените като "най-любовни", макар че и през другите две цветови вариации (бала и черна), пълният спектър на звука се забелязва също толкова добре. Защо точно през FreeBuds 3 ли? Отговаряме веднага: вероятно най-атрактивната им функция, интелигентното двупосочно шумопотискане, ни позволява напълно да изолираме околния шум или пък да го настроим на желаното от нас ниво според ситуацията. Тоест, слушаме си ние evergreen любовните парчета и без абсолютно никакво значение къде сме, ни става едно такова разнежено и романтично.

Е, хайде, ето ги и песните, пък вие се обичайте!

Whitney Houston – I Will Always Love You

Не всеки знае, че песента е написана и записана първоначално от американската кънтри певица Доли Партън през 1974. Но кавърът, направен от Уитни Хюстън от филма "Бодигард" почти 20 години по-късно, става международен хит, държащ рекорда за най-продаван сингъл от жена в музикалната история. Песента е получила много награди, включително две Грами. Противно на намеренията на Партън, песента е позната като любовна балада с щастлив завършек.

Elvis Presley – Always on My Mind

Още един кънтри кавър попада в списъка. Песента е композирана от Джони Кристофър, Марк Джеймс и Уейн Томпсън, а първоначално е записана от Бренда Лий през 1972, но версията на Краля на рокендрола е най-популярната. За Елвис тази песен е много лична – записал я е няколко седмици след оповестяването на раздялата му със съпругата му Присила. Песента по-късно бива записана от много артисти включително дуото Уили Нелсън и Джони Кеш, Би Би Кинг, Майкъл Бубле и Pet Shop Boys. Говорейки за Елвис Пресли, наум изникват още две любовни песни – Can't Help Falling in Love и Love me Tender.

Sinéad O'Connor – Nothing Compares 2 U

Песента, която през 2004 се класира на 162 място в списъка с 500 вечни песни от списание Rolling Stone, е неизменно свързвана с ирландската певица и остава неин най-голям хит. И все пак е поредният кавър. Песента е написана през 80-те от Принс и изпълнена от The Family. И въпреки че Принс Роджърс Нелсън записва над 30 албума и е написал хитове като When Doves Cry, Purple Rain и Take Me With U, тази песен е една от по-малко познатите му.

Aerosmith – I Don't Want to Miss a Thing / Crazy

Тези две песни са не само страхотни рок балади, имат и две общи неща: първото е появата на Лив Тайлър, дъщерята на фронтмена на групата Стивън Тайлър започва своята актьорска кариера кратко след представянето с Алиша Силвърстоун в музикалното видео за Crazy през 1994. Същата година тя е избрана за роля във филма "Тревожна есен". Четири години по-късно Лив участва в "Армагедон", за който Aerosmith записват I Don’t Want to Miss a Thing. Песента става един от най-големите хитове на групата и също е номинирана за Оскар за най-добра оригинална песен. Коя е втората прилика между Crazy и I Don't Want to Miss a Thing? И двете са просто невероятно написани и изпълнени.

Rihanna featuring Calvin Harris - We Found Love

Издадена през 2011 като част от албума Talk That Talk на барбадоската певица, песента дебютира на 16-то място в списъка на the Billboard Hot 100. Запазва топ позицията за 10 седмици, което се превръща в рекорд за певицата и сингъла с най-дълго запазеното първо място за 2011.

Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow

Главният сингъл на романтичния драма мюзикъл "Роди се звезда". Филмът е третият римейк на филма от едноименния филм от 1937 (другите два са от 1954 и 1976). Песента е написана от Лейди Гага, Андрю Уайът, Антъни Росомандо и Марк Ронсън. Сцена от филма е представена на живо в Greek Theater в Лос Анжелис, Калифорния - припомняме. И песента, и филмът стават моментален хит в много държави. Песента получава Оскар - за Най-добра авторска песен, Златен глобус - за Най-добра оригинална песен и две награди Грами - Най-добро представяне на поп дуо/група и Най-добра песен написана за визуални медии.

Queen – Love Of My Life

Песента от албума A Night at the Opera от 1975. Първоначално написана от Фреди Меркюри за пиано, но за представленията на живо е реаранжирана от Брайън Мей за акустична китара с 12 струни. Акустичната версия на песента е включена в албума на групата от 1979 година Live Killer, но най-познатата е от Live at Wembley 36.

Разбира се, приготвили сме и няколко български емблематични любовни песни:

Лили Иванова – "За тебе бях"

Васил Найденов – "Сбогом моя любов"

Д2 – "Аз и ти"

Графа – "Давам всичко за теб"

Орлин Горанов и Тони Димитрова – "Светът е за двама"

More Music