Следва

Start Shopping NOW: Best of Just in!

Runway дебютът на Петър Петров в Лондон

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Българинът с отличителни успехи в модната индустрия представя за първи път своята колекция по време на лондонската седмица на модата. Петър Петров от години е базиран във Виена, но отличителните му дизайни, сред които изкусен тейлъринг и модерни, но женствени копринени рокли и ризи, се продават във всички големи онлайн ритейлъри - Mytheresa, Net-a-porter, Farfetch, Matches Fashion и още.

За Есен/Зима 2020-та Петров продължава да следва посоката, която очевидно работи изключително добре за него и клиентите му, а именно съсредоточавайки се около безупречните минималистични силуети с подчертана флуидност. Самият той споделя пред Vogue следното: "Предизвикахме се във всеки един аспект. Процесът със създаване на колекция за подиума е различен от този, който е за лукбук например. Този път се опитах да направя силуетите по-релаксирани и щедри. " И в действителност line up-ът върви точно по описанието - фини костюми - по-скоро флуидни при движение, отколкото строги; свободни силуети, говорещи за комфорт; пижамести сатенени панталони; красиви вечерни рокли, изработени от джърси.

Кожените туники са нов елемент в колекцията му, а видът им не остава незабелязан - оувърсайзд кройка, на подиума стилизирана с миди поли в комплиментиращ основата тон и съответно също в кожа или вълна. Драпериите, в премерен маниер, намират своето място в редица от показаните в галерията горе>>> силуети - гореспоменатите макси рокли, откриващото колекцията кафяво палто, дръзките топове, имитиращи ролята на сака към перфектно скроените панталони.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.