Следва

Second time's a charm? Мелания в Диор, отново

Говори ми за ЛЮБОВ, Антония Петрова-Батинкова

Нали вече не ви е странно как всяка година след месец януари идва февруари, а ние, специално за вас, вече за пети път "го крадем" (и ни е много гот от това плячкосване!) и правим подвластен на чувствата, страстта и любовта! Да, на тази луда, луда Любов!

Ще говорим за Любов, и още как! Няма да спираме скоро! Ще я гоним, търсим, крадем, целуваме, разобличаваме, осуетяваяме, сграбчваме, освобождаваме, прегръщаме, ако се налага - ще й разкъсваме дрехите, дори! И Тя, също като близката си роднина Истината, е още по-красива, разгорещена и сексапилна, когато е гола.

Love преди 4 години

Мис България 2009 и Мисис Русия 2012, със специалности МИО и Право, публичен образ, който буди непрестанен интерес, независимо от контекста на споменаването му. Но днес, в Говори ми за ЛЮБОВ 2020, Антония Петрова (от почти две години Батинкова) разговаря с нас като Жена, Приятел, Съпруга и Майка на по чаша капучино.

View Sofia: Приличащ на много влюбена жена... дефинирай чувството! 
Антония Петрова-Батинкова:
Не смятам, че някой може. Ако почнеш да го дефинираш, систематизираш; да слагаш тирета и подточки, тогава става математика, а не чувство. А и освен това, в историята на човечеството, хиляди хора са опитвали, но не са успявали, едва ли аз ще мога. Смятам, че ако обичаш някого поради N на брой причини, значи не го обичаш. Трябва да го обичаш ВЪПРЕКИ, а не ЗАРАДИ.

V.S.: Колко разновидности има това чувство?
А.П.:
Забелязали ли сте, сърцето е единствено място, в което винаги има място за още и още обич, и никога едната обич не изяжда другата - типичен пример са децата. Безумно е за мен как има хора, които ревнуват от брат, сестра, майка, баща - в сърцето на всеки винаги има място за още любов.

V.S.: Когато Вселената нареди така нещата, че любовта е на ръба да се появи в живота ни, за какви знаци трябва да се оглеждаме?
А.П.:
Знаците са много очевидни. При мен и съпруга ми имаше много знаци от самото начало, цялата история тръгна така. Запознахме се на рождената дата на баща му, 17-ти март; както Ивайло казва, толкова много е имал нужда да срещне правилния човек, че баща му е помогнал. Оттам кръстихме сина си на баща му - Благовест, който пък се роди на 17-ти януари... въобще, 17 е нашето число.

V.S.: Какво казва нумерологията за това ваше число?
А.П.:
И 1, и 7 са добри числа поотделно, но заедно правят 8, което е безкрайност!

V.S.: Колко трае моментът на влюбването, някои казват, че е необходима 1/5 от секундата, други - не повече от 4 минути. При теб как се случи, имаш ли времеви наблюдения?
А.П.:
При нас се случи отведнъж - в момента, в който се видяхме. После всичко продължи да се случва бързо - почти веднага заживяхме заедно, в рамките на няколко месеца се оженихме и се появи Благовест. В онази вечер, като ме погледна в очите, просто знаех, че е моят човек. Той също - казал е на приятелите си, че ще се ожени за мен още преди да ме заговори дори. Сродни души - познахме се!

V.S.: Какво ни трябва в един мъж, за да му сложим голямо М отпред?
А.П.:
Да притежава всички качества, типични за мъжете - да е изключително отговорен, да държи на семейството, да е грижовен, работлив, да знае кога и как да защити семейството си от всичко; да е всеотдаен, твърд.

V.S.: Жените или мъжете сме по-отдадени в любовта? Ти изискващ партньор ли си? Какво е най-важното, което, веднъж получено, укрепва чувството и го кара да се разлисти, да укрепне?
А.П.:
Съм изискващ партньор - и към другите, но и към себе си. Колкото до втория въпрос, според мен не съществува "най-важно" - цялата любов и изграждането на семейство е процес; във всеки един момент трябва да се доказваме, трябва да се стараем. И ако счупим "нещото", което имаме, да се опитаме да го съберем отново. Любовта не е константа величина и никой на никого не принадлежи - в това съм убедена.

V.S.: Имаш прекрасен син, различно ли е сега?
А.П.:
О, много е различно! Преди съм се чудила, като ми говореха колко много се променял животът след децата, но вече се и убедих! Започна една съвсем нова ера при нас, дори не си спомням как сме живели преди. Но не може и да се обясни, трябва да го изживееш, за да разбереш.

V.S.: Вярата, Надеждата, Любовта или Мъдростта? Как би ги подредила и защо?
А.П.:
Мъдростта на първо място, защото, ако подхождащ мъдро, можеш да постигнеш всичко. Любовта, като чисто и неконтролируемо усещане, на второ, защото трябва да се регулира от мъдростта. Вярата и Надеждата бих сложила заедно на трето място, тъй като с една гола надежда сме заникъде.

V.S.: Един най-любим любовен филм?
А.П.:
Ще бъда много оригинална и ще кажа "Тетрадката". За мен този филм е олицетворение на любовта във времето. Мъжът ми винаги казва: "Ние сме най-важните, аз за теб и ти за мен. Да, ще имаме деца, ще ги обичаме безпрекословно, но в един момент те ще заминат и ще останем пак само двамата - не можем да поставяме тях пред нашите отношения." И за мен "Тетрадката" доказва точно това.

V.S.: Сигурни сме, че малките жестове дефинират едно чувство като Любов или нещо друго. Така ли е и кои са най-важните от тях?
А.П.:
Много жени смятат, че любовта се доказва с материални неща, а това е погрешно. Ето, например, на Свети Валентин Ивайло ми подари цветя, балони, кафе и закуска в леглото, след това доста скъп подарък, на който не се зарадвах повече. За мен и балоните бяха достатъчни.

V.S.: Най-умният път за разрешаване на любовни конфликти?
А.П.:
Ако някой го открие, да ми го каже!

V.S.: Ревнива ли си?
А.П.:
Много. Съпругът ми и той. Аз смятам, че няма как да обичаш и да не ревнуваш. Ревността е свързана с чувство за собственост (в най-добрия смисъл). Когато обичаш, е естествено да искаш да споделяш времето си с любимия човек. Ако си съгласен до го делиш, значи не го обичаш достатъчно; ако не ти пука какво прави - също не е любов. Ревността без доверие обаче е нещо лошо - обсебващата, маниакалната, против тази ревност съм.

V.S.: Какво последно не ти достигна, за да го наречеш Любов?
А.П.:
Много неща, затова и всичките ми предишни връзки са приключвали. В интерес на истината, винаги е било по мое желание - когато усетя, че нещо не ми достига, си тръгвам. Сега имам всичко.

V.S.: Има ли любовта граници?
А.П.:
Не, безгранична е. Нашето число е 8, все пак.

V.S.: Ако те помолят да докоснеш някого, за да му се случат и на него хубави неща - споделеност, дете, късмет, щастие и любов, ще го направиш ли опираме се на поверието "пипни ме за късмет"?
А.П.:
Да, пипам ви за късмет! Мечтите и приказките се случват, затова трябва да вярваме.

При мен, например, е точно така - винаги съм имала изградена мечта и сега я получавам. Давам ви дребни примери: представяла съм си как мъжът ми се увлича по кулинарията, как играе голф... сега, без да ги търся, всички тези дребни неща намирам у Ивайло!

V.S.: Пожелай нещо на българските жени в този така любовен месец.
А.П.:
Да се оглеждат за знаците на Вселената, защото са много. Вивиан Уестууд казва, че любовта трябва да е лесна, и аз избирам да вярвам в това. Ако е сложна, значи нямаме нужда от нея - мъжете трябва да правят живота ни по-лесен. Така или иначе живеем в мъжки свят, за една жена вече е твърде трудно. Съответно, мъжът трябва да го улеснява, а не усложнява. Ако го прави "див и щастлив", зарязвайте го. Сами ни е достатъчно трудно - човекът до нас трябва да ни помага, да ни подкрепя и насърчава.

V.S.: И на българските мъже, разбира се.
А.П.:
Да помагат на любимите си, да ги обгрижват и обичат! А не, веднъж като са го показали, и дотам. Трябва постоянство!

V.S.: Молим да използваш думите "Тази луда, луда любов" в едно изречение.
А.П.:
Тази луда, луда любов е двигател на света! За всичко любовта е двигател и най-голям мотиватор - човек от любов всичко може да направи!


P.S.: Екипът на View Sofia благодари от сърце за уютната атмосфера и незаменимото домакинство на най-усмихнатите хора и наши приятели от Restobar Constantinoff, задоволяващи на мига всеки клиентски каприз.

Както и на безценното бижу Huawei P30 Pro, без което запечатването на тези съкровени мигове не биха били възможни!

Както и на ВОДАТА, която пием всеки ден - ВЕЛИНГРАД, от душата на Родопите!


Припомнете си отново какво ни говориха за любовта и:
Йоанна Темелкова
Михаил Крумов
Димитър Павлов
Радослав Илиев, на "Екшън" режисьорът

More Love