Следва

Една година без Карл. Кадрите, с които си спомняме, са редки, а носталгията - осезаема

София Лорен дебютира в Netflix с "Животът пред теб"

Първи филм за голямата италианска актриса от 10 години.  

Movies & TV преди 4 години

Титанът на стрийминга обяви, че новият филм с участието на звездата, носителка на две награди Оскар, се очаква да е едно от hot заглавията им във втората половина на годината. Със София в ролята на Мадам Роза, най-великолепният роман на Ромен Гари ще оживее, без съмнение, величествено.

Голямото завръщане на София Лорен, 86, е точно 10 години след последния филм с нейно участие - "Къщата ми е пълна с огледала" от 2010-та. Изключителната италианска звезда сега играе в продукцията на Netflix по едноименния роман на Ромен Гари, който носи на писателя освен световно признание, и втора награда Гонкур (прецедент, тъй като литературната награда на Франция никога не си присъжда два пъти на един и същи автор. Гари я печели един път за "Корените на небето" през 1956 г., и втори път за "Животът пред теб", който издава под псевдонима Емил Ажар през 1975-та).

Продукцията режисира Едоардо Понти, единият от двамата сина на София, като това е четвърти негов филм, и четвърти с участието на майка му. Сниман миналата година в Бари, филмът е базиран на едноименния роман на Гари, екранизиран вече веднъж през 1977-ма, с участието на Симон Синьоре (Оскар за най-добър чуждестранен филм и Сезар и Давид на Донатело за интерпретацията на Симон). "Животът пред теб" ще излезе през втората половина на 2020г. в целия свят.

На София Лорен в лентата партнират Ибрахима Гуе, Ренато Карпентиери и Масимилиано Роси. Продуценти са Palomar - Mediawan Group, с подкрепата на Impact Partners, фондация Artemis Rising, Foothills Productions и др.

Сюжетът



София е мадам Роза, еврейка, минала през Аушвиц. Прехраната си изкарва от грижите, които полага за деца, оставени й от проститутки в квартала, които не могат да се грижат за чедата си. Същата е съдбата и на малкия Момо, отхвърлен син на проститутка, момче с ужасно нежна душа, което вярва, че е на 9, докато всъщност е на 14. Мадам Роза го лъже на колко е, за да не си тръгне от нея. За разлика от другите майки, тази на Момо никога не се появява у мадам Роза, дори само за да остави месечната вноска за издръжката, т.е. около нея витае аура на мистерия. Заедно, мадам Роза и Момо правят такъв уникален тандем, толкова неистово човешка и космическа е връзката им, че историята, скачайки и прескачайки през иначе непреодолими препятствия, бури и лепкава мъка, в крайна сметка довежда до финала, изпълнен с Любов до полуда и Надежда, Надежда за всички...

По принцип действието в книгата се развива в Париж, но Понти променя местоположението и премества снимачната площадка в Бари, Пулия, където София за последно, през 1990-та, снима тв-филма на носителката на Оскар Лина Вертмюлер - "Събота, неделя, понеделник".

София за филма 


Едоардо Понти и София Лорен  

"Не бих могла да съм по-щастлива от колаборацията си с Netflix, това е изключително специален филм", коментира госпожа Лорен. "В кариерата си съм работила с всички важни продуценти и студиа, и смея да твърдя, че нито едно от тях няма културния размах на Netflix. Точно това е, което ценя безгранично. Разбрала съм, че няма как една глобална продуцентска къща да се развива добре, ако не култивира местни таланти във всяка страна, в която присъства, като им даде възможността да бъдат чути. Защото всички имат потребността да бъдат чути, в нашия филм се разказва именно за това, и точно същото е, което правят в Netflix."

More Movies & TV