Следва

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите", и още от Оруел

От Архива: "Тялото ви трябва да бъде безупречно...", каза Лагерфелд

19.02.2019. Дата, която завинаги ще остане в модната, а и в световната история като денят, в който загубихме Карл Лагерфелд. Година след смъртта на Кайзера светът още не може да се опомни и осъзнае, че легендарният дизайнер си отиде - дискретно и елегантно, точно какъвто беше и целият му живот. В Архива на View Sofia място намират стотици публикации, увековечаващи гения на Лагерфелд, но днес, в деня на първата годишнина от смъртта му, си го спомняме така:

Celebrities преди 4 години

Легендарен, Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст на днешната дата миналата година. Вярваме, че казаното остава наред с направеното, затова нека си припомним как "изглеждаше" Маестрото през думите.


Циник и гений, легендарният Карл Лагерфелд издъхна в Париж на 19-ти февруари 2019. Класик, ценител на красивото и прочут с острия си език, който умееше брилянтно да критикува всичко, което не се вписваше в представите му за идеалната красота, модният кайзер влезе в историята и с великолепните си колекции, и с резките си, често дори безцеремонни коментари. Преди няколко години, като подарък за 100-годишнината на Модна къща Chanel френският издател Flammarion събра изказванията на прочутия дизайнер в книгата The World According to Karl. 

Следват най-готините изцепки на Маестро Лагерфелд, без които, както и да го гледаме от позицията на днешния ден, той нямаше да е ТОЙ!

За дрехите на гостите на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям: "Лоши пропорции, уродливи шапки, къси поли върху тлъсти крака."

За изменчивия свят на модата: "Това, което направих аз, Коко Шанел никога ни би го направила. Би го презряла."

За модните експерименти на Модна къща Chanel: "Аз съм вид нимфоманка в модата, която никога не стига до оргазъм."

За жените, които роптаят срещу много слабите модели на модните списания: "Те са тлъсти мумии, седящи на диваните пред телевизорите си с пакети чипс, обяснявайки, че моделите са грозни."

За мъжкия ръст: "Животът не е конкурс за красота, някои некрасиви хора са забележителни. Това, което ненавиждам, са гадните, уродливи хора... Най-лошите от всички уродливи са дребосъците. Жените могат да са невисоки, но за мъжете това е неприемливо. Това е и нещото, с което те самите никога не се смиряват - стават зли и им се иска да ви убият."

За диетите: "Тялото ви трябва да бъде безупречно. Ако не е такава ситуацията, купувайте си дрехи с по-малък размер и яжте по-малко."

За използването на кожа: "Фермерите са добри с кравите и прасетата, но след това неизбежно ги убиват. Те са дори по-лицемерни, отколкото ловците. Ловците поне не заблуждават животните с ласки... Не ми харесва, че хората избиват животните, но аз не харесвам и когато убиват хора, което, очевидно, е доста популярно по света."

За свободата на общуването: "Бъдете политически коректни, но, моля, не свеждайте всички разговори именно до политическата коректност, защото това е краят на всичко. Искате да е скучно? Бъдете политически коректни в разговора."

За конкурентите: "Спомням си една дизайнерка, която коментираше, че умните жени не носят нейни рокли. Очевидно е, че банкрутира."

More from View Sofia

Любимият цитат на Джон Ф. Кенеди наистина е по Ад на Данте - оригинален превод на Трета песен

Celebrities преди 1 година

След като лидерът на една от партиите в парламента реши да цитира Кенеди ежечасно, решихме да проследим етимологията на тази така интригуваща ос - Джон Кенеди - Данте Алигиери, с което може би да ориентираме не само Стефан Янев, но и всички ни, относно тази корелация.  Както Робърт Кенеди обяснява през 1964 г., „Любимият цитат на президента Кенеди наистина е от Данте: „Най-горещите места в ада са запазени за онези, които по време на морална криза запазват своя неутралитет."

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 20 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 16 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.