Следва

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите", и още от Оруел

От Архива: "Тялото ви трябва да бъде безупречно...", каза Лагерфелд

19.02.2019. Дата, която завинаги ще остане в модната, а и в световната история като денят, в който загубихме Карл Лагерфелд. Година след смъртта на Кайзера светът още не може да се опомни и осъзнае, че легендарният дизайнер си отиде - дискретно и елегантно, точно какъвто беше и целият му живот. В Архива на View Sofia място намират стотици публикации, увековечаващи гения на Лагерфелд, но днес, в деня на първата годишнина от смъртта му, си го спомняме така:

Celebrities преди 4 години

Легендарен, Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст на днешната дата миналата година. Вярваме, че казаното остава наред с направеното, затова нека си припомним как "изглеждаше" Маестрото през думите.


Циник и гений, легендарният Карл Лагерфелд издъхна в Париж на 19-ти февруари 2019. Класик, ценител на красивото и прочут с острия си език, който умееше брилянтно да критикува всичко, което не се вписваше в представите му за идеалната красота, модният кайзер влезе в историята и с великолепните си колекции, и с резките си, често дори безцеремонни коментари. Преди няколко години, като подарък за 100-годишнината на Модна къща Chanel френският издател Flammarion събра изказванията на прочутия дизайнер в книгата The World According to Karl. 

Следват най-готините изцепки на Маестро Лагерфелд, без които, както и да го гледаме от позицията на днешния ден, той нямаше да е ТОЙ!

За дрехите на гостите на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям: "Лоши пропорции, уродливи шапки, къси поли върху тлъсти крака."

За изменчивия свят на модата: "Това, което направих аз, Коко Шанел никога ни би го направила. Би го презряла."

За модните експерименти на Модна къща Chanel: "Аз съм вид нимфоманка в модата, която никога не стига до оргазъм."

За жените, които роптаят срещу много слабите модели на модните списания: "Те са тлъсти мумии, седящи на диваните пред телевизорите си с пакети чипс, обяснявайки, че моделите са грозни."

За мъжкия ръст: "Животът не е конкурс за красота, някои некрасиви хора са забележителни. Това, което ненавиждам, са гадните, уродливи хора... Най-лошите от всички уродливи са дребосъците. Жените могат да са невисоки, но за мъжете това е неприемливо. Това е и нещото, с което те самите никога не се смиряват - стават зли и им се иска да ви убият."

За диетите: "Тялото ви трябва да бъде безупречно. Ако не е такава ситуацията, купувайте си дрехи с по-малък размер и яжте по-малко."

За използването на кожа: "Фермерите са добри с кравите и прасетата, но след това неизбежно ги убиват. Те са дори по-лицемерни, отколкото ловците. Ловците поне не заблуждават животните с ласки... Не ми харесва, че хората избиват животните, но аз не харесвам и когато убиват хора, което, очевидно, е доста популярно по света."

За свободата на общуването: "Бъдете политически коректни, но, моля, не свеждайте всички разговори именно до политическата коректност, защото това е краят на всичко. Искате да е скучно? Бъдете политически коректни в разговора."

За конкурентите: "Спомням си една дизайнерка, която коментираше, че умните жени не носят нейни рокли. Очевидно е, че банкрутира."

More Celebrities