Следва

Ето от такава Мис имахме нужда! Мис Германия, 35, майка

"Уж всичко беше идеално!": 5 причини, поради които той не звъни повече

В отношенията ни всичко изглежда перфектно, цветя, шампанско, привличане... И хоп, най-неочаквано мъжът спира да ни търси. Какво и защо става?! За най-разпространените причини за внезапния разрив в отношенията е тази статия. Гледната точка е женска, следва да обозначим отсега.  

Love преди 4 години




Просто приключение

Неприятно, но силно възможно - просто младежът, изпречил се любезно и любовно на пътя ви, е поредният Казанова. За него всички отношения са еднакви и се дефинират като поредното приключение. Всичко, от което се нуждаят тези представители на силния пол, е секс. Без обвързване или бъдещи планове. Който няма нищо против да се позабавлява и разтуши в приятна компания, в името на, например, свежо разнообразие в личния живот или просто още една сексуална победа в тефтера, това е ок. При всички положения трябва да е ясно едно - продължение няма да има.

Да се опитваме да впримчим един подобен Казанова в дългосрочни отношения е напълно безмислено. Той има огромен опит в избягването на капани, обкръжен е от мрежа временни приятелки, които също са своеобразен щит и изобщо, вероятността да се получи връзка с ориентир към щастлив семеен живот, клони към нула. Кръгла нула. Въпрос на ценности и предпочитания, момичета. Векторът на внимание на този типаж е обърнат навън, там, където има още стотици свободни момичета, нуждаещи се от вниманието му.



Агресивно дамско поведение

Мъжът може да изчезне от хоризонта, ако девойката го притиска твърде много, и едва след няколко приятни срещи започва директно да чертае планове за сватба или поне съвместен живот. Понякога цялата тази нагласа придобива мрачни измерения, граничещи с шантаж: "Ако искаш нещата между нас да продължат, трябва да направим годеж", "Кога ще ме запознаеш с родителите си?», "Трябва да промениш статуса си в социалните мрежи, за да покажеш, че сме двойка".

Разбира се, да се обсъди въпроса за евентуални общи перспективи е нещо важно, но, в разумни граници. И то едва след като спорадичните ви срещи действително преминат в пълноценни отношения.



Фалшив мачо

Често се случва, страшен момък, който опитва, и му се получава, да създаде необратимо влюбващо впечатление в момичето, и определено му се удава. Малко по-сетне се оказва, че нещата въобще не са такива, каквито изглеждат, т.е. между изиграния образ и реалната същност, няма нищо общо. Съответно и демонстрираният статус няма нищо общо с положението де факто. Нито шикозното автомобилче е негово, нито е бил толкова често зад граница, колкото са големи мечтите му, нито нивото на доходи е такова, каквото му се иска или каквото е пожелателно за човек с подобен маниер на демонстративност.

Най-добрият изход от такава ситуация е мигновено прекратяване на отношенията с фалшивия мачо. Просто няма смисъл да се руши "легендата", нека човекът си остане за който предпочита състоятелен, сериозен и успешен човек.



Потребителско отношение

Факт, невинаги мъжете се възползват от жените. Доста често е откровено обратното - мацките имат комерсиална нагласа и не я крият нито за миг. Представителките на нежния пол сканират новия поклонник като източник на разнообразни блага. И не се притесняват да си искат скъпи подаръци, обеди в "натокани" ресторанти и дори директно екскурзии, може в Европа, но може и по-далеч.

Подобен род отношения са структурирани по оста "Какво ще получа в замяна?". От всичко това, разбира се, лъха ужасен фалш и не може дори да се дискутира термина чувства. На какъв тип мъж биха се харесали те? Откривайки в новата си симпатия още един желаещ лично финансово благополучие, той предпочита просто да се разтвори в мъглата и дим...



Вие просто не сте "тази, която..."

Понякога установяването на истината, че до теб не е "точният" човек, идва съвсем внезапно. След някаква случка, ситуация или момент, се оказва, че момичето не се връзва с представата на мъжа за "идеала". В един миг човекът разбира, че между двама ви има малко общо, житейските ви възгледи са съвършено различни, включително по отношение на секса.

Случва се обаче и напълно противоположната ситуация: мъжът открива какви са изисванията и очакванията ви към него и открива, че не може да бъде за вас "точният човек". Уязвеното самолюбие в този случай го заставя да прекрати отношенията.

В заключение, в тази сложна, сложна материя, каквато са човешките отношения, особено тези с другия пол, никой не е застрахован от рискове и разочарования. Но мантрата: "Нещата ще се подобрят" не работи. Да си тръгнеш от ненадеждния партньор е единственото вярно решение, то е, което ще ви позволи да не губите времето си и, по-същественото, да не се самозагубите в неподходящи отношения. И да се постараета да дадете сърцето си само на този, който е в състояние да ви направи щастливи.  

More Love